ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκλεισμός ενός χρόνου στον Γκερέρο λόγω κοκαΐνης

Peru's Paolo Guerrero celebrates after scoring against Colombia during a 2018 World Cup qualifying soccer match in Lima, Peru, Tuesday, Oct. 10, 2017.(AP Photo/Rodrigo Abd)
Peru's Paolo Guerrero celebrates after scoring against Colombia during a 2018 World Cup qualifying soccer match in Lima, Peru, Tuesday, Oct. 10, 2017.(AP Photo/Rodrigo Abd) AP PHOTO/RODRIGO ABD

H FIFA ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου στον Πάολο Γκερέρο για χρήση κοκαΐνης και έτσι θα χάσει το Μουντιάλ. Πότε θα μπορεί να παίξει ξανά.

Χωρίς τον αρχηγό του θα αγωνιστεί το Περού στο Μουντιάλ του 2018. Η "μπλανκιρόχα" μπορεί να κατάφερε να προκριθεί έπειτα από 36 χρόνια στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου, όμως θα παίξει στα γήπεδα της Ρωσίας χωρίς τον ηγέτη της.

Ο Πάολο Γκερέρο πιάστηκε ντοπέ στην αναμέτρηση των προκριματικών με αντίπαλο την Αργεντινή.

Ο 33χρονος επιθετικός, σκόρερ πέντε τερμάτων στην πορεία της πατρίδας του μέχρι την 5η θέση που την οδήγησε στα μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία για το Μουντιάλ της Ρωσίας, ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του αγώνα στο "Μπομπονέρα" που έληξε δίχως σκορ (0-0), στην προτελευταία αγωνιστική του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής.

Την Παρασκευή 08/12 η FIFA έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση και παράλληλα, ανακοίνωσε και την τιμωρία του παίκτη. Συγκεκριμένα, ο Πάολο Γκερέρο είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός έτους.

Έτσι, θα χάσει την τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας και θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ξανά στις 3 Νοεμβρίου του 2018.

Photo credits: AP Photo/Rodrigo Abd

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ