ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από το Αιγίνιο... (συμ)παίκτης του Ανελκά!

Από το Αιγίνιο... (συμ)παίκτης του Ανελκά!
INTIME SPORTS

Ο 32χρονος αμυντικός από την Αϊτή, Φραντς Μπερτέν, φόρεσε τις φανέλες πέντε ομάδων στην Ελλάδα με τελευταία αυτή του Αιγινιακού. Πλέον "βγάζει το ψωμί" του στην Ινδία, όντας συμπαίκτης με τον Νικολά Ανελκά.

Η νέα σεζόν βρίσκει τον 32χρονο γεννημένο στη Γαλλία αλλά διεθνή με την εθνική Αϊτής αμυντικό, Φραντς Μπερτέν, στην Ινδία όντας μέλος της Μουμπάι Σίτι. Στην ίδια ομάδα που αγωνίζεται (εκτελόντας παράλληλα χρέη προπονητή) δηλαδή και ο 35χρονος Γάλλος πρώην άσος των Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν-Ζερμέν, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Φενέρμπαχτσε, Μπόλτον, Τσέλσι, Σανγκάι Σενχούα, Γιουβέντους και Γουέστ Μπρομ, Νικολά Ανελκά.

Ο Φρανς Μπερτέν ξεκίνησε την καριέρα του από την Ισπανία, με τις Ράθινγκ Σανταντέρ, Τενερίφη, Ατλέτικο Μαδρίτης Β' και Μπένιδορμ να αποτελούν τους σταθμούς του στην Ιβηρική χερσόνησο. Μετά το σύντομο πέρασμά του από την Ελβετία με τη φανέλα της Λουκέρνης, ήρθε στη χώρα μας.

Αγωνίστηκε κατά σειρά σε ΟΦΗ, Βέροια, Παναχαϊκή, Απόλλωνα Καλαμαριάς κι Αιγινιακό, μεσολαβούσης της θητείας του στην Κύπρο με τη φανέλα της Αλκής Λάρνακας. Η ομάδα της Πιερίας, ήταν και η τελευταία του εν Ελλάδι.

Στα 32 του έτη, παραμένει βασικό στέλεχος της εθνικής Αϊτής, όντας βασικός στο ματς της 4ης Σεπτεμβρίου (νίκη με 3-1 για την Αϊτή) με αντίπαλο την αντίστοιχη της Γρενάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του 2018.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ