ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από το αήττητο Ιράν και την on fire Ισλανδία μέχρι την Ανδόρα του 2004!

Από το αήττητο Ιράν και την on fire Ισλανδία μέχρι την Ανδόρα του 2004!

Ποια εθνική ομάδα-έκπληξη διανύει το μεγαλύτερο σερί νικών; Ποια το μεγαλύτερο αήττητο σερί; Ποια το σερί ματς που σκοράρει συνεχώς; Και ποια είναι με το μεγαλύτερο σερί ηττών; Δεν θα βρείτε παραδοσιακές δυνάμεις...

Από το Ιράν που έχει να χάσει εδώ και 16 ματς και τις Ισλανδία και Ιαπωνία που σκοράρουν για 17 σερί μέχρι την Ανδόρα, η οποία πανηγύρισε την τελευταία της νίκη το 2004 και διανύει "νηστεία" 85 αναμετρήσεων. Δείτε όλα τα ρεκόρ.

Ιράν: Τελευταία ήττα το Μάρτη του 2015

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά το καλύτερο αήττητο σερί το "τρέχει" η εθνική ομάδα του Ιράν. Εκεί, μάλιστα, το ελληνικό πρωτάθλημα έχει δύο εκπροσώπους. Και οι δύο του Πανιωνίου: Καρίμ Ανσαριφάρντ και Σοτζέι Μασούντ. Η τελευταία ήττα της εθνικής Ιράν ήταν στη Στοκχόλμη από τη Σουηδία (3-1), σε φιλική αναμέτρηση της 31η Μαρτίου του 2015. Από τότε μετρά ένα σερί 16 ματς χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα. Σε αυτά μετρά 12 νίκες και 4 ισοπαλίες (Ομάν, Ιαπωνία, Κίνα και Τουρκμενιστάν). Είχε νικήσει και τη Σπαλ - ιταλική ομάδα που βρίσκεται στη 10 θέση της συνολική κατάταξης της Serie B - ωστόσο δεν μετρά στο ρεκόρ αυτή η νίκη.

Από το αήττητο Ιράν και την on fire Ισλανδία μέχρι την Ανδόρα του 2004!

Ισλανδία και Ιαπωνία: On fire και δεν σταματούν

Οι εθνικές Ισλανδίας και Ιαπωνίας σκοράρουν εδώ και 17 διαδοχικά ματς. Τελευταίο ματς που κάποιος Ισλανδός δε βρήκε δίχτυα ήταν στις 13 Οκτώβρη του 2015 στο Ικόνιο, στην ήττα από την Τουρκία (1-0) για τα προκριματικά του Euro 2016. Από τότε έχουν μεσολαβήσει 17 διαδοχικά ματς, στα οποία ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον και οι συμπαίκτες του βρίσκουν συνεχώς αντίπαλα δίχτυα. Είτε πρόκειται για φιλικά, είτε για τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είτε για προκριματικά Μουντιάλ 2018. Ο απολογισμός σε αυτά, είναι 7 ήττες, 3 ισοπαλίες και 7 νίκες.

Από το αήττητο Ιράν και την on fire Ισλανδία μέχρι την Ανδόρα του 2004!
© AP

Στις 16 Ιούνη του 2015, η Ιαπωνία έμεινε για τελευταία φορά "άσφαιρη", στην εντός έδρας "λευκή ισοπαλία" με τη Σιγκαπούρη. Από τότε σκοράρει για 17 ματς από ένα τουλάχιστον γκολ. Απολογισμός της είναι 3 ήττες, 4 ισοπαλίες και 10 νίκες.

Ιράν και Άγιος Χριστόφορος & Νέβις: Άμυνα από "μπετόν"

Το Ιράν το συναντήσαμε και πιο πάνω, καθώς τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί. Το βλέπουμε κι εδώ στα περισσότερα διαδοχικά ματς, χωρίς να δεχθεί γκολ. Το τελευταίο γκολ το δέχθηκε στις 2 Ιούνη από τον Τραϊκόφσκι στη φιλική νίκη επί των Σκοπίων, στη γειτονική χώρα. Κανένας παίκτης εκ των Κιργιστάν, Κατάρ, Κίνας, Ουζμπεκιστάν και Νοτίου Κορέας μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ. Πέντε σερί αναμετρήσεις χωρίς γκολ.

Από το αήττητο Ιράν και την on fire Ισλανδία μέχρι την Ανδόρα του 2004!

Μόνο που οι Ασιάτες, εδώ έχουν και συγκάτοικο. Η εθνική ομάδα της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, ηττήθηκε την Κυριακή από τη Γαλλική Γουϊάνα (1-0). Ακόμη κι έτσι είναι κάτοχος του ρεκόρ μαζί με το Ιράν. Δεν είχε δεχθεί κάποιο τέρμα από τις εθνικές Αγίου Βικεντίου, Σουρινάμ, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αρούμπα και Βερμούδων

Σενεγάλη: Έξι νίκες και συνεχίζει

Το ρεκόρ περισσότερων διαδοχικών νικών ανήκει στην εθνική Σενεγάλης και είναι έξι, απέναντι σε Νίγηρα (2), Ρουάντα, Μπουρούντι, Ναμίμπια και Πράσινο Ακρωτήρι. Τελευταία ήττα από το Μεξικό (2-0), σε φιλική αναμέτρηση στο Μαϊάμι των ΗΠΑ στις 11 Φλεβάρη.

Από το αήττητο Ιράν και την on fire Ισλανδία μέχρι την Ανδόρα του 2004!

Τζιμπουτί: Βαρέθηκε να χάνει

Στο Τζιμπουτί πρέπει να γυρίσουν το χρόνο πίσω, στις 4 Γενάρη του 2009, για να βρουν ματς χωρίς να έχουν γνωρίσει την ήττα. Ήταν η φιλική ισοπαλία με το Σουδάν. Από τότε μετρά 20 διαδοχικές ήττες.

Ανδόρα: Η τελευταία νίκη το 2004!

Η Εθνική Ελλάδας κατακτούσε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004. Τότε η Ανδόρα πανηγύριζε και την τελευταία της νίκη, εντός έδρας (13/10) επί των Σκοπίων. Από τότε πέρασαν 85 ματς και η εθνική ομάδα της χώρας της Ιβηρικής, δεν έχει πανηγυρίσει νίκη. Ούτε σε φιλικά, ούτε σε επίσημα (προκριματικά)!

Ανγκουίλα: Άσφαιρη εδώ και 14 ματς

Η Ανγκουίλα έχει ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ υπερήφανη γι' αυτή. Η τελευταία φορά που κάποιος παίκτης της βρήκε δίχτυα ήταν στη νίκη επί του Αγίου Μαρτίνου (2-1). Από εκεί και μετά 14 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και χωρίς γκολ (μία ισοπαλία χωρίς γκολ και 13 ήττες). Μερικές από αυτές βαρύτατες. Όπως αυτή από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο (10-0), τη Δομινικανή Δημοκρατία (0-10).

Πηγή: Μr Chip

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ