ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από Μαραντόνα μέχρι Μπάτζο στο φιλικό για Στόιτσκοφ

Από Μαραντόνα μέχρι Μπάτζο στο φιλικό για Στόιτσκοφ

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής τη Δευτέρα και θα το γιορτάσει με μεγαλοπρέπεια τον Μάιο, διοργανώνοντας ένα παιχνίδι στο οποίο θα πάρουν μέρες τεράστιες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες.

Η 8η Φεβρουαρίου ήταν ξεχωριστή ημέρα για τον Χρίστο Στόιτσκοφ με τον άλλοτε σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Βουλγαρίας να κλείνει τα 50 του χρόνια ωστόσο άλλο τόσο ιδιαίτερη θα είναι η 20η Μαΐου καθώς στο "Vasil Levski National Stadium" της Σόφιας θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας προς τιμήν του που θα φέρει την ονομασία "50 years number 8".

Μέχρι στιγμής 5 Βούλγαροι και 23 ποδοσφαιριστές εκτός Βουλγαρίας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του, με τον πρώτο που να αποδέχεται την πρόσκληση για να πάρει μέρος στο ιστορικό αυτό ματς να είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Πέρα από τον "Πίμπε Ντ'΄Όρο" οι άλλοι εκπρόσωποι της Λατινικής Αμερικής είναι μέχρι στιγμής οι τερματοφύλακες Χόρχε Κάμπος (Μεξικό) και Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ (Παραγουάη), όπως επίσης ο Βραζιλιάνος Ρομάριο, ο Αργεντινός Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, οι Κολομβιανοί Κάρλος Βαλντεράμα και Ντιέγκο Γκουτιέρες και ο Χιλιανός Ιβάν Σαμοράνο.

Από Μαραντόνα μέχρι Μπάτζο στο φιλικό για Στόιτσκοφ

Τα Βαλκάνια θα έχουν εκπρόσωπηση από τους Ρουμάνους Γκιόργκι Χάτζι και Γιόργκι Ποπέσκου, τους Κροάτες Νταβόρ Σούκερ και Ζβόνιμιρ Μπόμπαν και τους Μαυροβούνιους Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς και Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς ενώ άλλοι Ευρωπαίοι που θα πάρουν μέρος στο φιλικό είναι οι Ιταλοί Ρομπέρτο Μπάτζο, Ντανιέλε Μασάρο, Τζανφράνκο Τζόλα και Αντόνιο Μπεναρίβο, ο Γερμανός Λόταρ Ματέους και ο Πιοτρ Νόβακ από την Πολωνία.

Από Μαραντόνα μέχρι Μπάτζο στο φιλικό για Στόιτσκοφ

Όσον αφορά στην χρυσή φουρνιά της Βουλγαρίας από τη δεκαετία του '90, που έφτασαν μαζί με τον Στόιτσκοφ στην 3η θέση του Μουντιάλ του 1994, έχουν δηλώσει ήδη "παρών" για το ματς οι Νάσκο Σιράκοφ, Γιορντάν Λέτσκοφ, Λούμποσλαβ Πένεφ, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ και Εμίλ Κονσταντίνοφ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ