ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από Ιταλία... Καζακστάν ο Γκατούζο!

Από Ιταλία... Καζακστάν ο Γκατούζο!

Ο Τζενάρο Γκατούζο φεύγει από την Πίζα και είναι έτοιμος να "δώσει τα χέρια" με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Καζακστάν για να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας.

Μία ακόμα πρόκληση είναι έτοιμος να αποδεχτεί ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο άλλοτε άσος της Μίλαν και πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Ιταλίας το 2006 αφήνει την Πίζα όπως αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η "Gazzetta dello Sport" και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Καζακστάν σε ρόλο ομοσπονδιακού τεχνικού στην εθνική ομάδα της χώρας.

"Στη χώρα μας το επίπεδο της εθνικής ποδοσφαίρου δεν είναι υψηλό, ή καλύτερα ας πούμε ότι δεν είναι στο ύψος που θα επιθυμούσαμε σε σχέση με το επίπεδο τεχνικής στο πρωτάθλημα που βελτιώνεται, συνεπώς έχουμε ανάγκη από μία παρέμβαση", ανέφερε στην εφημερίδα (ανώνυμη) πηγή από την Αστάνα, για να αναφέρει στη συνέχεια για το επικείμενο deal με τον Ιταλό προπονητή:

"Είναι ο πλέον κατάλληλος για το πλάνο μας, για το χαρακτήρα του και την ιστορία του. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τις προκλήσεις, είναι μαχητής και εμείς έχουμε ανάγκη από έναν ομοσπονδιακό τεχνικό που να θέλει να πετύχει και να θέλει να είναι ηγέτης.

Από Ιταλία... Καζακστάν ο Γκατούζο!

Θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό και θα ζήσει την πραγματικότητά μας καθώς θα έχει χρόνο να γνωρίσει τους συλλόγους μας και να πάει στις ρίζες του ποδοσφαίρου μας. Μας ευχαριστεί το γεγονός ότι μιλάμε μαζί του".

Η "Gazzetta dello Sport" συμπληρώνει επίσης στο ρεπορτάζ της πως ένας από τους λόγους που ωθούν τον "Ρίνγκιο" να αποδεχτεί την πρόταση από τον Καζακστάν είναι και το γεγονός ότι δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από κάποια πράγματα όσον αφορά στη συνεργασία του με τους ανθρώπους της Πίζα (Lega Pro) σε σχέση με ό,τι είχε συμφωνήσει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Σημειώνεται πως το Καζακστάν (μέλος της UEFA μόλις από το 2002 και έπειτα) βρίσκεται στην 116η θέση της κατάταξης της FIFA, και έχει κληρωθεί στον πέμπτο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018 όπου θα βρίσκεται μαζί με τις Ρουμανία, Δανία, Μαυροβούνιο, Αρμενία και Πολωνία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ