ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απεβίωσε ο Λουίς Αραγονές

Απεβίωσε ο Λουίς Αραγονές

"Έφυγε" από την ζωή, σε κλινική της Μαδρίτης, ο 75χρονος Ισπανός προπονητής Λουίς Αραγονές, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος Ισπανός ποδοσφαιριστής και προπονητής Λουίς Αραγονές, απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών λόγω λευχαιμίας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε κλινική της Μαδρίτης.

Ο Αραγονές ήταν ένας μύθος για το ποδόσφαιρο της Ισπανίας και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αγωνίστηκε στους "ροχιμπλάνκος" από το 1964 μέχρι το 1974 και ως επιθετικός σημείωσε 172 γκολ σε 372 συμμετοχές.

Κέρδισε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ισπανίας. Ήταν μέλος της ομάδας που έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1974 απέναντι στην Μπάγερν.

Εκτός από την Ατλέτικο αγωνίστηκε στις Χετάφε, Ουέλβα, Έρκουλες, Οβιέδο και Μπέτις. Χρίστηκε 11 φορές διεθνής. Ως προπονητής πέρασε από τον πάγκο των ομάδων Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Σεβίλλη, Βαλένθια, Οβιέδο, Μαγιόρκα, εθνική Ισπανίας και ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο το 2009 στην Φενέρμπαχτσε.

Με την εθνική Ισπανίας κέρδισε το EURO 2008. Χάρις σε αυτόν ξεκίνησε η παντοκρατορία της Ισπανίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που συνεχίστηκε με την κατάκτηση του Μουντιάλ 2010 και του EURO 2012.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απώλειας του Λουίς Αραγονές, το Twitter κατακλύστηκε από μηνύματα Ισπανών παικτών (από ποδόσφαιρο και μπάσκετ), καθώς και ομάδων της Primera Division.

Διαβάστε ορισμένα χαρακτηριστικά tweets:

Ίκερ Κασίγιας: "Έφυγε ένας από τους ανθρώπους που επηρέασαν περισσότερο από τον καθένα την επαγγελματική μου καριέρα. Ευχαριστώ για όλα μίστερ".

Φερνάντο Τόρες: "Αναπαύσου εν ειρήνη Λουίς Αραγονές. Ευχαριστώ μίστερ, δεν θα μπορέσω ποτέ να σε ευχαριστήσω αρκετά για όλα όσα έκανες για μένα".

Πέπε Ρέινα: "Ti δυσάρεστη είδηση. Αναπαύσου εν ειρήνη. Ήταν τιμή να είμαι ένας από τους δικούς σου όπως σου άρεσε να λες. Δεν σε ξεχνάμε ποτέ!! Ευχαριστούμε για όλα".

Άλβαρο Αρμπελόα: "Τι μεγάλος που ήσουν Λουίς. Και τι μεγάλο είναι το κενό που αφήνεις! Αναπαύσου εν ειρήνη, παππού".

Χάβι Μαρτίνεθ: "Πολύ δυσάρεστο να ξυπνάς με ειδήσεις σαν αυτή. RIP Luis Aragonés".

Μίτσου: "Μην ανησυχείς παππού. Θα είσαι αιώνιος".

Άλβαρο Μοράτα: "Θαυμασμός, σεβασμός και ιστορία. Θα είσαι πάντα μαζί μας. Πολύ δυσάρεστη ημέρα για το ποδόσφαιρο. Αναπαύσουν ει ειρήνη Λουίς Αραγονές".

Άλβαρο Νεγρέδο: "Σήμερα και πάντα ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα κλάψει για την απώλειά σου αλλά θα είσαι πάντα στον πλευρό μας.

Σεσκ Φάμπρεγας: "Ευχαριστούμε για όλα μίστερ".

Φερνάντο Τόρες:

Λουίς Γκαρσία: "Έφυγε ένας από τους σημαντικότερους. Ο κόουτς που οδήγησε το ισπανικό ποδόσφαιρο στο επόμενο επίπεδο".

Nάνο Γκονθάλεθ (άσος Παναθηναϊκού): "Μαύρη ημέρα για τον ισπανικό αθλητισμό, έφυγε ο ήρωας που έβαλε το πρώτο λιθαράκι στην εθνική μας ομάδα Αναπαύσου εν ειρήνη Δον Λουίς Αραγονές".

Μαντούρο: "Αναπαύσου εν ειρήνη Δον Λουίς Αραγονές"

Ρούντι Φερνάντεθ: "Όλη η δύναμη του κόσμου στην οικογένεια του Λουίς Αραγονές, τον άνθρωπο που μας έκανε να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο".

Σέρχιο Γιουλ: Δυσάρεστη ημέρα! Απεβίωσε ο Λουίς Αραγονές, ένας από τους καλύτερους προπονητές ποδοσφαίρου! Με αυτόν ξεκίνησαν οι επιτυχίες της εθνικής μας!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ