ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραζιλιάνος επιθετικός απάντησε στη ρατσιστική επίθεση κάνοντας τη μαϊμού

Βραζιλιάνος επιθετικός απάντησε στη ρατσιστική επίθεση κάνοντας τη μαϊμού

Ο επιθετικός της Ζάρια, Γιούρι, απάντησε κάνοντας τη μαϊμού στις ρατσιστικές προσβολές που δεχόταν από τους οπαδούς της Βόρσκλα Πολτάβα μετά το όμορφο γκολ που πέτυχε με ανάποδο "ψαλίδι" (video)

Η Ζάρια νίκησε με 3-0 τη Βόρσκλα Πολτάβα για την 21η αγωνιστική του ουκρανικού πρωταθλήματος. Αυτό όμως που επισκίασε την αναμέτρηση ήταν η ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε πως δέχτηκε ο Βραζιλιάνος επιθετικός των γηπεδούχων, Γιούρι, κατά τη διάρκεια του ματς.

Ο 22χρονος απάντησε στους οπαδούς της Βόρσκλα μιμούμενος μια μαϊμού, δευτερόλεπτα μετά το όμορφο τέρμα του με ανάποδο ψαλίδι στο 76ο λεπτό.

Βραζιλιάνος επιθετικός απάντησε στη ρατσιστική επίθεση κάνοντας τη μαϊμού

Ο επιθετικός της Ζάρια, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή από την Αβαΐ, έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του τους ανθρώπους της ουκρανικής ομάδας.

Αλλά στιγμές πριν πετύχει το εξαιρετικό γκολ, ο Γιούρι δέχτηκε ρατσιστική επίθεση πηγαίνοντας να εκτελέσει ένα κόρνερ.

Όπως δήλωσε στο ESPN της Βραζιλίας: "Άκουσα τις ρατσιστικές ιαχές λίγο πριν πετύχω το γκολ. Μερικοί από τους φιλοξενούμενους οπαδούς έκαναν ήχους μαϊμούς. Με το που πέτυχα το τέρμα πήγα μπροστά τους και πανηγύρισα. Έκαναν μιμήσεις μαϊμούς με τη φωνή τους και απάντησα μιμούμενος μια μαϊμού", δήλωσε ο 22χρονος επιθετικός.

Αυτό είναι ένα ακόμα κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης που συμβαίνει σε ευρωπαϊκό γήπεδο τις τελευταίες ημέρες, καθώς στις 22/02 ο φορ της Ντόρτμουντ, Μισί Μπατσουαγί, ισχυρίστηκε πως έπεσε και ο ίδιος θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς της Αταλάντα, στο 2ο παιχνίδι μεταξύ Ντόρτμουντ - Αταλάντα για τους "32" του Europa League.

Η UEFA άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον της Αταλάντα τη Δευτέρα, ύστερα από το περιστατικό που κατήγγειλε ο Μπατσουαγί.

photos: zarya-lugansk.com

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ