ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άντβοκαατ: "Μπορούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο"

Άντβοκαατ: "Μπορούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο"

Στον πάγκο της εθνικής Σερβίας θα κάθεται ο Ντικ Άντβοκαατ, ο οποίος ανακοινώθηκε για δυο χρόνια και παρουσιάστηκε από την Ομοσπονδία. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του.

Ο Ντικ Άντβοκαατ θα οδηγήσει την Σερβία στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, αναλαμβάνοντας για δυο χρόνια την τεχνική ηγεσία αντί του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Αυτή είναι η 7η φορά που κάθεται σε πάγκο αντιπροσωπευτικού συγκροτηματος, με τον προκάτοχό του να πηγαίνει στη Σαμπντόρια μετά την αποτυχία του να στείλει την εθνική στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

"Επέλεξα την Σερβία επειδή πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο, κάτι σημαντικό στο μέλλον, ξεκινώντας με το EURO 2016", είπε αρχικά ο Άντβοκαατ, ο οποίος δυο φορές έχει καθίσει στον πάγκο της Ολλανδίας και έχει κοουτσάρει επίσης το Βέλγιο, τη Σερβία, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

"Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να χτίσουμε πάνω στις ικανότητές μας και να αφήσουμε πίσω τις αδυναμίες μας. Έχω δει ότι οι Σέρβοι παίκτες παίζουν με συναισθηματισμό για την Εθνική ομάδα, κάτι πολύ καλό.

Ο προκριματικός μας όμιλος είναι σκληρός, αλλά είμαι αισιόδοξος", πρόσθεσε ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος είναι ο δεύτερος ξένος στην ιστορία της Σερβίας μετά τον Χαβιέ Κλεμέντε από το 2006 μέχρι το 2007.

Ο Άντβοκαατ έχει προπονήσει ομάδες σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και βρέθηκε στους πάγκους ορισμένων σπουδαίων κλαμπ όπως την PSV Aϊντχόφεν, τη Ρέιντζερς, την Γκλάντμπαχ, τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και την Άλκμααρ.

Το πρώτο ματς που θα κοουτσάρει τη νέα του ομάδα, είναι το φιλικό με τη Γαλλία στις 7 Σεπτεμβρίου, πριν την πρεμιέρα στα προκριματικά με την Αρμενία εκτός έδρας στις 11 Οκτωβρίου και με την Αλβανία στο Βελιγράδι τρεις ημέρες μετά.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ