ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντσελότι: "Καλή επιλογή ο Μουρίνιο για την Μάντσεστερ"

Αντσελότι: "Καλή επιλογή ο Μουρίνιο για την Μάντσεστερ"

Ο Κάρλο Αντσελότι παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Ιμπραχίμοβιτς και αποθέωσε τους Μουρίνιο και Γκουαρντιόλα.

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην "Telegraph" ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε στη μετακόμισή του στο Μόναχο για χάρη της Μπάγερν και κλήθηκε να σχολιάσει αρκετά από τα πρόσωπα της επικαιρότητας.

Φυσικά, η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μη ξεκινήσει από τον συμπατριώτη του Κλάουντιο Ρανιέρι και το πρωτάθλημα της Λέστερ με τον Αντσελότι να δηλώνει: "Αυτό που έγινε στον Ρανιέρι ήταν απίστευτο".

Στη συνέχεια αποκάλυψε το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για εκείνον το 2013 τονίζοντας: "Ήμουν κοντά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν κλείσω στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013. Είχα μία συζήτηση με τον Φέργκιουσον αλλά στο τέλος είχα ήδη δώσει το λόγο μου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από αυτό δεν υπήρξε κάτι άλλο. Μετά την εμπειρία μου στη Ρεάλ Μαδρίτης είπα ότι θα ήθελα να επιστρέψω πίσω στην Αγγλία αλλά προέκυψε το ενδιαφέρον της Μπάγερν".

Η συζήτηση έπειτα πήγε στο "γάμο" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Μουρίνιο με τον Ιταλό προπονητή να είναι ξεκάθαρος: "Θεωρώ ότι ο "γάμος" ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Μουρίνιο είναι καλός γιατί ξέρει την Premier League. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τώρα ανάγκη από κάποιον που θα βελτιώσει αυτό που έκαναν τα τελευταία δύο χρόνια με τον Φαν Χάαλ".

Βέβαια, ο Αντσελότι είχε και έναν καλό λόγο για τον Φαν Χάαλ: "Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη δουλειά του Φαν Χάαλ. Η άποψη μου είναι ότι πήγε στην Μάντσεστερ σε μία περίοδο που χρειαζόταν να φτιάξουν από την αρχή την ομάδα τους μετά το τέλος του Ρίο Φέρντιναντ, του Πολ Σκόουλς, του Ράιαν Γκιγκς και του Φέργκιουσον. Αυτό χρειάζεται χρόνο. Το ίδιο συνέβη και στη Μίλαν. Ότι η Μίλαν έχασε τον Μαλντίνι, τον Γκατούζο και το Ινζάγκι ήταν δύσκολο να φτιάξεις μία ομάδα γρήγορα. Χρειάζεται χρόνο για να το κάνεις αυτό. Τον τελευταίο χρόνο η Γιουνάιτεντ έδειξε ότι διαθέτει ταλαντούχους νεαρούς παίκτες και ίσως με τον Μουρίνιο να κάνουν το βήμα παραπάνω".

Για το γεγονός ότι οι προσδοκίες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι υψηλές ο Αντσελότι τόνισε: "Γιατί, οι απαιτήσεις στην Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι; Είναι υψηλές παντού. Η δουλειά μας είναι δύσκολη αλλά πίσω από αυτό έχεις το πάθος. Έχω καλή σχέση με τον Μουρίνιο. Παλιότερα είχαμε μία "συζήτηση" μέσα από τις εφημερίδες αλλά συνεχίζουμε να έχουμε καλές σχέσεις. Δεν λέω ότι μιλάμε κάθε ημέρα, αλλά ορισμένες φορές στέλνουμε χαιρετισμούς μέσα από κοινούς φίλους".

Έπειτα κλήθηκε να σχολιάσει για τις σχέσεις που είχε με τους προέδρους στις ομάδες που εργάστηκε: "Γνωρίζω ότι εάν έχω καλά αποτελέσματα η σχέση είναι καλή. Εάν δεν έχω καλά αποτελέσματα η σχέση είναι κακή. Για μένα η σχέση με τον ιδιοκτήτη μιας ομάδας δεν είναι τόσο σημαντική. Σέβομαι τους ιδιοκτήτες, αλλά θεωρώ ότι η σχέση με τους παίκτες είναι πιο σημαντική".

Ο Ιμπραχίμοβιτς άλλαξε επίπεδο την Παρί

Στη συνέχεια αποθέωσε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Στην αρχή αναφέρθηκε στα σενάρια που τον θέλουν να μετακομίζει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τονίζοντας: "Πιστεύω ότι ο Ιμπραχίμοβιτς μπορεί να μην είναι νέος, αλλά είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Έχει το πνεύμα του νικητή. Ίσως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ανάγκη έναν τέτοιο παίκτη με εμπειρία. Είναι όλοι νέοι".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ρόλο που έπαιξε στην Παρί Σεν Ζερμέν ο σπουδαίος Σουηδός: "Του είπα ότι δεν πρέπει να μιλάει έτσι σε νέους παίκτες. Πρέπει να είναι το καλό παράδειγμα στο γήπεδο και ότι πρέπει να τους δίνει αυτό πεποίθηση. Το να βάζεις παίκτες από την ακαδημία στην προπόνηση της πρώτης ομάδας είναι σαν την πρώτη ημέρα στο σχολείο και παίζουν με τον Ιμπραχίμοβιτς και τον Τιάγκο Σίλβα. Είναι τρομαγμένοι και καθόλου άνετοι.

Ο Ιμπραχίμοβιτς με άκουσε. Δεν είναι καθόλου ατομιστής. Είναι ένας από τους ελάχιστους ταλαντούχους παίκτες που δεν χρειάζεται να μιλάει στο γήπεδο. Όταν ήρθε στην Παρί Σεν Ζερμέν βοήθησε σημαντικά. Δεν υπήρχε το πνεύμα του νικητή στην ομάδα. Ήταν ικανός ώστε να το δημιουργήσει αυτό. Το γεγονός ότι η Παρί Σεν Ζερμέν συγκαταλέγεται τώρα ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες οφείλεται σε αυτόν".

Σπουδαίος ο Γκουαρντιόλα

Το τελευταίο κομμάτι της συνέντευξης του αφορούσε την Μπάγερν Μονάχου. Εκεί όπου ο Αντσελότι θα αναλάβει το δύσκολο έργο της διαδοχής του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Ιταλός έδειξε να είναι προσγειωμένος και είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον προκάτοχό του: "Κάθε προπονητής φέρνει το στιλ του, τη μεθοδολογία του και ο Γκουαρντιόλα θα κάνει το ίδιο και στην Μάντσεστερ Σίτι. Όταν ο Γκουαρντιόλα έφυγε από την Μπαρτσελόνα όλοι έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε να παίξει το ίδιο ποδόσφαιρο με αυτό που έπαιζε γιατί στην Μπάγερν δεν θα είχε τον Μέσι. Τελικά, η Μπάγερν έπαιζε με το ίδιο στιλ που είχε η Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες είναι διαφορετικοί το στιλ όμως είναι το ίδιο. Αυτό θα κάνει και στην Μάντσεστερ Σίτι. Θα παίζουν με μεγάλη κατοχή και θα έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Γκουαρντιόλα είναι ένας φανταστικός προπονητής γιατί καταφέρνει και βάζει τη δική του ταυτότητα στις ομάδες που προπονεί.

Όταν πήγα στην Τσέλσι είχαν την κουλτούρα και την οργάνωση που περιμένεις από ομάδες όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν μπορείς να αλλάξεις την κουλτούρα, την παράδοση και την ιστορία αυτών των συλλόγων. Μπορείς να βάλεις απλά τις ιδέες και το στιλ σου. Νομίζω ότι η Μάντσεστερ Σίτι για αυτό υπέγραψε τον Γκουαρντιόλα, για να φέρει μία νέα ταυτότητα, ένα νέο είδος παιχνιδιού, μία νέα κουλτούρα. Εξάλλου η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία νέα ομάδα και δεν έχει την παράδοση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Άρσεναλ".

Για το τέλος ο Αντσελότι κρατούσε μία από τις καλύτερες ατάκες του: "Γνωρίζω ότι πηγαίνω στην Μπάγερν όχι γιατί απέτυχε ο Γκουαρντιόλα. Ο Γκουαρντιόλα έκανε φανταστική δουλειά. Ήθελαν μία αλλαγή γιατί ο Γκουαρντιόλα ήθελε μία αλλαγή. Για μένα δεν έχει διαφορά. Πρέπει να πας εκεί και να κατακτήσεις τρόπαια και να είσαι ανταγωνιστικός".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ