ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Αντάρτες" οι Μαζουακού και Εμποκού στην εθνική τους

"Αντάρτες" οι Μαζουακού και Εμποκού στην εθνική τους
Μαζουακού

Ο Μαζουακού και ο Εμποκού μαζί με τους Κακουτά και Ικοκό, την "έκαναν" από την εθνική ομάδα του Κονγκό πριν τη φιλική αναμέτρηση με την Τανζανία. Διαβάστε τι συνέβη.

Η εθνική Κονγκό έπαιζε εκτός έδρας με την Τανζανία στο Νταρ ες Σαλάμ, με τέσσερις παίκτες της πρώτης να προκαλούν προβλήματα στην ομάδα. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν και δύο πρώην "αιώνιοι" και συγκεκριμένα ο Αρτούρ Μαζουακού που έπαιξε στον Ολυμπιακό, μαζί με τον Πολ Ζοσέ Εμποκού του "τριφυλλιού".

Οι συγκεκριμένοι, μαζί με τον Τζόρνταν Ικοκό της Γκινγκαμπ και τον Γκαέλ Κακουτά της Αμιάν, σηκώθηκαν και έφυγαν, εξαιτίας του τρόπου που η ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας διοργανώνει τα ταξίδια. Η οργάνωση είναι ένα θέμα που ταλανίζει τις εθνικές ομάδες της Αφρκής, λόγω της συνεχούς έλλειψης πόρων.

Διαμαρτυρίες και απεργίες έχουν υπάρξει ξανά από τους ποδοσφαιριστές, όμως για λεφτά τα οποία η ομοσπονδία έχει δεσμευτεί να δώσει, αλλά δεν κράτησε την υπόσχεσή της. Την προηγούμενη βδομάδα, ο Τιεβί Μπουφεμά αποχώρησε κι αυτός, διαμαρτυρόμενος για την αντιμετώπιση προς τους παίκτες, με τον ίδιο να γυρίζει αργότερα και να σκοράρει στο φιλικό ενάντια στη Γουινέα, ένα ματς που είχε κανονιστεί άλλες δύο φορές, προτού εντέλει διεξαχθεί.

Οι τέσσερις, λοιπόν, γι' αυτό το λόγο πήραν την απόφαση να παρατήσουν το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα και να επιστρέψουν νωρίτερα στους συλλόγους του. Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της Ομοσπονδίας και τι τιμωρίες θα επιβάλει.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ