ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανέλαβε την Ακτη Ελεφαντοστού ο Βίλμοτς

Ανέλαβε την Ακτη Ελεφαντοστού ο Βίλμοτς

Μερικούς μήνες μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της εθνικής Βελγίου, ο Μαρκ Βίλμοτς ανέλαβε τα προπονητικά ηνία της Ακτής Ελεφαντοστού.

Τον Μισέλ Ντουσουγέρ στον πάγκο της Ακτής Ελεφαντοστού θα διαδεχθεί ο μέχρι πρότινος τεχνικός της εθνικής Βελγίου, Μαρκ Βίλμοτς. Ο Βέλγος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με επιλογή επέκτασης ενός επιπλέον χρόνου, ενώ στόχος που έχει τεθεί είναι να οδηγήσει την αφρικανική ομάδα στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία.

Ο 48χρονος καθοδήγησε τους "κόκκινους διαβόλους" την περίοδο 2012 - 2016, ενώ απομακρύνθηκε τον περασμένο Ιούλιο, μετά την ήττα που επέφερε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Euro της Γαλλίας, με αντίπαλο την Ουαλία (3-1).

Πέραν του Βελγίου, τα προπονητικά ηνία του οποίου κατείχε για 51 ματς, ο Βίλμοτς έχει περάσει και από τους πάγκους της γερμανικής Σάλκε και της βελγικής Σιντ Τρούιντεν. Από την πλευρά του, ο Ντουσουγέρ αποχαιρέτησε την Ακτή Ελεφαντοσού, έπειτα από τον αποκλεισμό στους ομίλους του Copa Africa που διεξήχθη πριν από μερικές εβδομάδες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ