ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αμπιντάλ: "Ο Ντάνι Άλβες προσφέρθηκε να μου δώσει μέρος από το συκώτι του"

Αμπιντάλ: "Ο Ντάνι Άλβες προσφέρθηκε να μου δώσει μέρος από το συκώτι του"
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Ερίκ Αμπιντάλ δήλωσε πως ο πρώην συμπαίκτης του στη Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες, προσφέρθηκε να του δωρίσει μέρος από το συκώτι του με σκοπό να δώσουν μαζί τη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ παραχώρησε συνέντευξη στο "Super Deportivo Radio" και μίλησε για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, αποκαλύπτοντας μάλιστα και μία κίνηση που προθυμοποιήθηκε να κάνει ο πρώην συμπαίκτης του στη Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες.

Το Μάρτιο του 2011 μετά από ιατρικές εξετάσεις βρέθηκε όγκος στο συκώτι του Αμπιντάλ, με τον ίδιο να κάνει εγχείρηση και να επιστρέφει στα γήπεδα μετά από έξι εβδομάδες, αγωνιζόμενος και στον τελικό του Champions League στο Λονδίνο.

Το 2012 ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, καθώς το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε με την επέμβαση αφαίρεσης του όγκου. Μετά από τη μεταμόσχευση επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τον Απρίλιο του 2013. Αποχώρησε από τους αγωνιστικούς χώρους τον Δεκέμβριο του 2014 με την φανέλα του Ολυμπιακού στο ματς με την Καλλονή.

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο 38χρονος αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε επιβεβαιώνοντας τον Ντάνι Άλβες, ο οποίος το 2013 δήλωσε πως ήθελε να δωρίσει μέρος από το συκώτι του με σκοπό να τον βοηθήσει.

Αναλυτικότερα: "Ο Ντάνι Άλβες θέλησε να μου δώσει μέρος από το συκώτι του και εγώ είπα όχι, γνωρίζοντας την σπουδαιότητα αυτής της κίνησης. Θα ήταν δύσκολο να συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του κάνοντας μια τέτοια δωρεά. Νομίζω κατάλαβε το μήνυμά μου. Εκείνη την περίοδο όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν μέρος της οικογένειάς μου.

Κάθε μέρα θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν να ζω με καρκίνο. Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου και τους ανθρώπους γύρω μου. Το ποδόσφαιρο ήταν το πάθος μου, αλλά εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχε χρόνος να το σκεφτώ. Μετά από μια τέτοια αρρώστια τα βλέπεις διαφορετικά. Επικεντρώνεσαι στο να βοηθάς άλλους ανθρώπους που περνούν το ίδιο.

Θυμάμαι την ημέρα που μου είπαν ότι έχω όγκο και ότι θα πρέπει να κάνω μεταμόσχευση. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, συνειδητοποίησα ότι κάθε μέρα θα δίνω και από μία μάχη. Εκεί ακριβώς είναι που βοηθά το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο έκανα ένα λάθος, αλλά την επόμενη ημέρα έπρεπε να σταθώ στα πόδια μου και να το ξεπεράσω. Αυτό με βοήθησε και ενάντια στον καρκίνο. Υπήρξαν μέρες που ήμουν φοβερά κουρασμένος. Έπρεπε να το ξεπεράσω και να συνεχίσω".

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ