ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλλαγές στο Financial Fair Play

Αλλαγές στο Financial Fair Play
Πλατινί

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα επιβραβεύει όσες ομάδες τηρούν απαρέγκλιτα το Financial Fair Play, επιτρέποντας τους μία μικρή "παρεκτροπή".

Η εφαρμογή του Financial Fair Play αποτέλεσε τη μεγαλύτερη τομή του Μισέλ Πλατινί από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της UEFA και εξώθησε πολλές ομάδες στον εξορθολογισμό των οικονομικών τους.

Χαρακτηριστικά, στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, που διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας, αναφέρθηκε ότι οι ποδοσφαιρικές "ζημιές" μειώθηκαν από 1,87 δις ευρώ το 2011, στα 487 εκατομμύρια ευρώ το 2014.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της βελτίωσης των κανονισμών, ο Γάλλος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ανακοίνωσε ορισμένες αλλαγές.

Η σημαντικότερη αφορά την επιβράβευση των ομάδων οι οποίες τηρούν απαρέγκλιτα το FFP και δεν έχουν δεχτεί καμία ποινή από το Financial Control Body την τελευταία τριετία.

Συγκεκριμένα, θα τους επιτρέπεται μία "παρεκτροπή" από τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, έως και 30 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τετραετίας, αρκεί να έχει καταρτιστεί ένα σχέδιο που θα αποδεικνύει ότι τα χρήματα διοχετεύονται για την ανάπτυξη του club και των υποδομών του.

"Οι νέοι κανονισμοί έχουν σχεδιαστεί για να επιμηκύνουν και να ενδυναμώσουν το FFP. Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι, απλώς, περνάμε από μία περίοδο λιτότητας σε μία περίοδο που μπορούμε να παρέχουμε ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευκαιρίες" τόνισε ο Μισέλ Πλατινί.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ