ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Αλάριο το Νο9 του μέλλοντος, όχι ο Ικάρντι"

"Αλάριο το Νο9 του μέλλοντος, όχι ο Ικάρντι"

Ο Ικάρντι είναι πρώτος σκόρερ στην Serie A, για πολλούς σύντομα θα είναι ο καλύτερος στράικερ στον πλανήτη, αλλά ο προπονητής της Αργεντινής έχει τον Λούκας Αλάριο πιο ψηλά. Ίσως δεν έχει άδικο...

Η εθνική Αργεντινής έχει προβλήματα στο γκολ, αν και είναι ίσως η χώρα με τους καλύτερους επιθετικούς στον πλανήτη.

Ο Τέβες είναι ήδη εκτός πλάνων, αλλά ποτέ δεν μπορούσε να θεωρηθεί ο βασικός στράικερ της εθνικής, ίσως και γιατί δεν είναι ακριβώς στράικερ.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην Ιταλία κάνει τρομερά πράγματα, αλλά όταν φορά την φανέλα της χώρας του... κάτι παθαίνει. Υπάρχει και ο Σέρχιο Αγκουέρο, αλλά τις μισές μέρες του μήνα είναι τραυματίας και επίσης ούτε αυτός μπορεί να κάνει στην εθνική αυτά που κάνει στην Αγγλία.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα ήταν 11άδα στην αναμέτρηση με την Ουρουγουάη, αλλά δεν είναι στράικερ, είναι για να παίζει πίσω από τον στράικερ ή δίπλα του (σε 4-4-2 ή 5-3-2 κτλ).

Με την Ουρουγουάη λοιπόν στις αρχές του Σεπτέμβρη για τα προκριματικά του Μουντιάλ, έπαιξε ο Ντιμπάλα πίσω από τον Λούκας Πράτο και στα άκρα ήταν οι Μέσι και Ντι Μαρία.

Ο Λούκας Πράτο έκανε ντεμπούτο, είναι ένας έμπειρος παίκτης, έκανε το ντεμπούτο του στα 28 του, ενώ πλέον παίζει στην Βραζιλία με την Ατλέτικο Μινέιρο.

Ήταν λοιπόν ένας έμπειρος παίκτης που κλήθηκε να καλύψει το κενό των Ιγκουαΐν και Αγκουέρο, οι οποίοι δεν ήταν διαθέσιμοι. Σίγουρα δεν είναι το μέλλον.

Για πολλούς το μέλλον είναι ο Μάουρο Ικάρντι, στο οποίο πολλοί βλέπουν τον επόμενο καλύτερο επιθετικό του πλανήτη. Είναι όντως εξαιρετικός, αλλά ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Εντγκάρδο Μπάουσα, δεν τρελαίνεται κιόλας!

"Αλάριο το Νο9 του μέλλοντος, όχι ο Ικάρντι"

Τόνισε μάλιστα πως ο Ικάρντι είναι απλά ανάμεσα στους 60 παίκτες παγκοσμίως που παρακολουθεί αυτός και το επιτελείο για να έχει 20-25 από αυτούς κάθε φορά στις αποστολές της εθνικής ομάδας.

Υπάρχει μία φήμη πως ο Ικάρντι δεν καλείται στην εθνική ομάδα λόγω της προσωπικής του ζωής. Εν συντομία, έχει παντρευτεί την Γουάντα Νάρα, άλλοτε σύζυγο του Μάξι Λόπες (άλλοτε "κολλητοί" οι Μάξι Λόπες και Ικάρντι), με την οποία έχει 3 παιδιά (έχει και 4ο με τον Ικάρντι).

Ο Μπάουσα ξεκαθάρισε λοιπόν πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, λέγοντας πως κανείς δεν του ζήτησε να πάρει ή να μην πάρει στην αποστολή κάποιον παίκτη.

"Προτεραιότητα είναι το σύνολο, η ομάδα και μετά όλα τα άλλα. Κανείς δεν μου ζήτησε να πάρω ή να μην πάρω κάποιον στην αποστολή", τόνισε ο Μπάουσα και συνέχισε: "Ο Ικάρντι είναι ένας από τους παίκτες που έχουμε στα πλάνα μας. Είναι στην λίστα των 60 παικτών που παρακολουθούμε. Μπορεί να κληθεί ανά πάσα στιγμή, όπως και οποιοσδήποτε το αξίζει. Το ίδιο ισχύει και για τον Φράνκο Βάσκες, τον οποίο επίσης παρακολουθούμε".

Το πήγε όμως και παρακάτω: "Ο Λούκας Αλάριο είναι το Νο9 του μέλλοντος. Έχει τρομερές προοπτικές και μεγάλη ικανότητα μάθησης. Έχει δείξει και με την Κολόν και με την Ρίβερ Πλέιτ πως μπορεί να πετύχει σημαντικά γκολ. Μπορεί να βελτιωθεί".

"Αλάριο το Νο9 του μέλλοντος, όχι ο Ικάρντι"

Ποιος είναι ο Λούκας Αλάριο

Το 2015 ο Λούκας Αλάριο έγραψε το όνομά του στην ιστορία, καθώς με τα γκολ του χάρισε στην Ρίβερ Πλέιτ το 3ο της Copa Libertadores, όπως είχαν κάνει το 1986 ο Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες και το 1996 ο Ερνάν Κρέσπο.

"Αλάριο το Νο9 του μέλλοντος, όχι ο Ικάρντι"

Αποκτήθηκε από την Κολόν Σάντα Φε για να καλύψει το κενό του Τεόφιλο Γκουτιέρες και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Με γκολ του Παραγουάη επί της Γκουαρανί "σφράγισε" την πρόκριση στον τελικό, ενώ στον δεύτερο τελικό με την Τίγκρες (0-0 ο πρώτος) ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ (3-0).

Τον περασμένο Δεκέμβρη μάλιστα, ήταν αυτός που με γκολ του (1-0 την Sanfrecce Hiroshima) έστειλε την Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Αυτά που έχει πετύχει είναι σπουδαία, όντας μάλιστα λίγο χρόνο στην Ρίβερ και ήδη στο νέο πρωτάθλημα έχει σκοράρει στις δύο από τις αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί. Τον Οκτώβρη θα κλείσει τα 24 χρόνια του και ήδη σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες ενδιαφέρονται για απόκτησή του (πχ η Λίβερπουλ).

Μαζί με τον Λούκας Πράτο, κλήθηκε για τα ματς του Σεπτέμβρη για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα. Και κόντρα στην Ουρουγουάη και κόντρα στην Βενεζουέλα ο Πράτο ήταν βασικός και ο Αλάριο έπαιξε ως αλλαγή. Σίγουρα πολλοί προτιμούν αυτόν αντί του Ικάρντι στην εθνική Αργεντινής, καθώς έχει σίγουρα ταλέντο, αλλά έχει και καλό χαρακτήρα. Πιθανότατα σύντομα θα δούμε και τους δύο στην αποστολή μαζί και αποτελέσματα θα κρίνουν την συνέχεια.

Ρίβερ Πλέιτ - Τίγκρες 3-0

Γκουαρανί - Ρίβερ Πλέιτ 1-1

Ρίβερ Πλέιτ - Sanfrecce Hiroshima 1-0

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ