ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ακούραστοι!

Ακούραστοι!

Οι ποδοσφαιριστές που έσπασαν τα κοντέρ με σερί συμμετοχών και συνεχόμενους αγώνες σε διεθνείς διοργανώσεις.

" Οι παίκτες πρέπει να προσέχουν τι τρώνε και τι πίνουν", είχε δηλώσει ο υπεύθυνος για την διατροφή των παικτών της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ στην εφημερίδα "The Sun". Oι καριέρες των ποδοσφαιριστών είναι έντονες με πολλά και συνεχόμενα ματς.

Οι Σεπ Μάγιερ, Φιλ Νιλ, Μπραντ Φρίντελ, Πάολο Μαλντίνι το ξέρουν πολύ καλά. Είχαν σπουδαίες καριέρες και έκαναν εντυπωσιακά σερί αγώνων. Ο σερ Στάνλεϊ Μάθιους έπαιξε μπάλα μέχρι τα 50! Ήταν η εξαίρεση.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι απαιτήσεις είναι πολλές και κανείς δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο σε αυτή την ηλικία. Λίγοι είναι αυτοί που παίζουν μπάλα μέχρι τα σαράντα. Διαβάστε ποιοι ποδοσφαιριστές έσπασαν τα κοντέρ συνεχόμενων αγώνων και συμμετοχών σε διεθνείς διοργανώσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σεπ Μάγιερ

Ο Σεπ Μάγιερ αγωνίστηκε σε όλη την καριέρα του στην Μπάγερν (1962-1979). Διατηρεί το ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων στην ιστορία της Βundesliga. Από το 1966 μέχρι το 1979 αγωνίστηκε σε 442 σερί ματς πρωταθλήματος! Την συγκεκριμένη περίοδο κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών. Δύο φορές αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στη Γερμανία.

Ακούραστοι!

Φιλ Νιλ

Ο Φιλ Νιλ ήταν ένας από τους καλύτερους Άγγλους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Αγωνίστηκε στην Λίβερπουλ 11 χρόνια (1974-1985) και ήταν αναντικατάστατος στην καλύτερη περίοδο των "ρεντς" στην ιστορία τους. Από τον Οκτώβριο του 1976 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1983 έπαιξε σε 417 συνεχόμενα παιχνίδια και κέρδισε 15 τρόπαια(!), μεταξύ άλλων τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών. Στην πρώτη κατηγορία είχε 315 συνεχόμενες συμμετοχές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ακούραστοι!

Χάρολντ Μπελ

Ακούραστοι!

Ο Άγγλος Χάρολντ Μπελ κατέχει το ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων στην Αγγλία με 401 αγώνες στο πρωτάθλημα και 465 συνολικά. Αγωνίστηκε στην Τρανμίρ Ρόβερς (1946-1959) στις μικρότερες κατηγορίες Football League Third Division North. Έκανε το ντεμπούτο την πρώτη αγωνιστική μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και δεν έχασε παιχνίδι μέχρι το 1955.

Μπραντ Φρίντελ

Το ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων στην Premier League κατέχει από το 2012 ο Μπραντ Φρίντελ, με 310 ματς! Το πραγματοποίησε αγωνιζόμενος στις Μπλάκμπερν, Άστον Βίλα και Τότεναμ. Την ημέρα που έκανε το ρεκόρ η Τότεναμ κέρδισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ μετά από 34 χρόνια!

Ακούραστοι!

Φαμπιάν Κουλ

Στην Γαλλία ο αντίστοιχος Φρίντελ είναι ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Οσέρ Φαμπιάν Κουλ. Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να γίνει πρώτος γκολκίπερ της ομάδας. Από τον Μάιο του 1998 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006 ήταν αναντικατάστατος συμπληρώνοντας 306 συνεχόμενες συμμετοχές στην γαλλική ομάδα. Παραμένει μέχρι σήμερα ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στον σύλλογο.

Ακούραστοι!

Πέδρο Καταλάνο

Ακούραστοι!

Από τον Ιούλιο του 1986 μέχρι τον Νοέμβριο του 1994 ο τερματοφύλακας της Ντεπορτίβο Εσπανιόλ Πέδρο Καταλάνο, υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας από την Αργεντινή για 333 συνεχόμενα παιχνίδια! Το σερί ξεκίνησε μετά από κόκκινη κάρτα που δέχτηκε σε αγώνα πρωταθλήματος. Σε 30.000 λεπτά συμμετοχής έχασε λίγα λεπτά στον αγώνα με την Βελέζ Σάρσφιλντ λόγω τραυματισμού.

Πάολο Μαλντίνι

Ο Πάολο Μαλντίνι άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ήταν εκείνος που έθεσε νέα δεδομένα για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας παίκτης για να συνιστά αρχηγό, ηγέτη, σημαία αλλά και ζωντανή ιστορία μίας ομάδας.

Διέπρεψε στη Μίλαν και την εθνικής Ιταλίας. Δεν έχασε αγώνα σε διεθνή διοργάνωση με την "σκουάντρα ατζούρα" από το EURO 1988 μέχρι το Μουντιάλ 2002 στην Άπω Ανατολή. Σε 14 χρόνια έπαιξε σε 35 αγώνες σερί (23 συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο).

Ακούραστοι!

Κρίστίν Λίλι

Τον Πάολο Μαλντίνο ξεπέρασε μία γυναίκα. Η Αμερικανίδα Κριστίν Λίλι είχε 46 συνεχόμενες συμμετοχές με την εθνική ομάδα σε Μουντιάλ και Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1991 μέχρι το 2007. Τρεις συμμετοχές λιγότερες είχε η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (2003, 2007) Γερμανίδα Μπίρτζίτ Πριντζ.

Ακούραστοι!

Γερμανική συνέπεια

Από το 1962 μέχρι το 1994 η Γερμανία είχε πάντα έναν παίκτη που έκανε ρεκόρ συμμετοχών με την εθνική ομάδα. Ο Ούβε Ζέλερ, από το 1962 μέχρι το 1970, είχε 16 συνεχόμενες εμφανίσεις σε Μουντιάλ. Ο Βόλφανγκ Όβερατ (1966-1974), ο Μπέρτι Φογκτς (1970-1978), ο Ρουμενίνγκε (1978-1986) και ο Λόταρ Ματέους (1986-1994) είχαν έκαστος 19 συνεχόμενες συμμετοχές σε Μουντιάλ!

Αν ο Ούβε Ζέλερ δεν είχε χάσει τον μικρό τελικό του 1958 θα είχε φθάσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα με 21 συνεχόμενα ματς σε Μουντιάλ.

Λάτο και Σμούντα

Η εθνική Πολωνίας έχει φθάσει δύο φορές στα ημιτελικά του Μουντιάλ (1974, 1982). Δύο παίκτες από εκείνη την γενιά ο Βλάντισλαβ Σμούντα και ο Γκρέγκορ Λάτο αγωνίστηκαν έκαστος σε τρία παγκόσμια κύπελλα και δεν έχασαν ούτε λεπτό των αγώνων που έπαιξαν.

Ο Γερμανός Πολ Μπράιτνερ είχε δηλώσει για την Πολωνία που συμμετείχε στο Μουντιάλ 1974 και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τα "πάντσερ". " Νικήσαμε μία ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς. Ήταν η καλύτερη ομάδα στο Μουντιάλ αλλά δεν το κέρδισε".

Ακούραστοι!

Πηγή: FIFA.com

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ