ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφαιρέθηκε από τη Σκεντερμπέου το πρωτάθλημα

Skenderbeu's players celebrates after scoring during the Europa League Group H soccer match between Skenderbeu and Sporting CP at Elbasan Arena in Elbasan, central Albania, Thursday, Nov. 5, 2015. (AP Photo/Hektor Pustina)
Skenderbeu's players celebrates after scoring during the Europa League Group H soccer match between Skenderbeu and Sporting CP at Elbasan Arena in Elbasan, central Albania, Thursday, Nov. 5, 2015. (AP Photo/Hektor Pustina) AP

Η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αφαίρεσε από την Σκεντερμπέου το πρωτάθλημα που κατέκτησε τη σεζόν 2015/16 λόγω συμμετοχής της σε σκάνδαλο στημένων ματς.

Πέρυσι, η UEFA τιμώρησε τη Σκεντερμπέου με μονοετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ασυνήθιστη στοιχηματική συμπεριφορά σε τέσσερις αναμετρήσεις της σε ευρωπαϊκά ματς το 2015.

Τώρα, ήρθε και η "καμπάνα" από την αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία αφαίρεσε από την ομάδα της Κορυτσάς το πρωτάθλημα που κατέκτησε τη σεζόν 2015/16.

Μάλιστα, της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ κι αφαίρεση 12 βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Έτσι, ο τίτλος που αφαιρέθηκε πηγαίνει αυτόματα στην ομάδα που κατετάγη δεύτερη εκείνη τη σεζόν. Την Παρτιζάνι.

Εκείνη τη σεζόν (2015/16) η Σκεντερμπέου τερμάτισε πρώτη με 79 βαθμούς και η Παρτιζάνι δεύτερη με πέντε λιγότερους (74 βαθμοί). Η ομάδα από την Κορυτσά διατηρεί δικαίωμα έφεσης, αλλά οι πιθανότητες δικαίωσης δεν είναι πολλές.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις των αλβανικών και διεθνών Αρχών, η Σκεντερμπέου θεωρείται ύποπτη για χειραγώγηση 50 αναμετρήσεών της στις εγχώριες διοργανώσεις.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ