ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15 χρόνια Φρανκ Λάμπαρντ!

15 χρόνια Φρανκ Λάμπαρντ!

Ο Φρανκ Λάμπαρντ επισημοποίησε την αποχώρηση του από την εθνική Αγγλίας. Θυμηθείτε στις σημαντικότερες στιγμές στην διεθνή του καριέρα.

Την περασμένη Τρίτη (26/8) ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακοίνωσε επίσημα ότι αποσύρεται από την εθνική Αγγλίας. Η επισημοποίηση της αποχώρησης του δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς ήταν γνωστό ότι μετά τις κακές εμφανίσεις των "λιονταριών" στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα σταματούσε από την εθνική ομάδα.

Ο Λάμπαρντ φόρεσε 106 φορές τη φανέλα της Αγγλίας και θεωρείται ένας από τους καλύτερους μέσους στην ιστορία της. Έχει σημειώσει 29 γκολ τα περισσότερα από κάθε άλλο μέσο στην εθνική ομάδα. Ο Φρανκ Λάμπαρντ αποχώρησε πριν την έναρξη των προκριματικών του EURO 2016 όπως επίσης έκαναν ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Άσλεϊ Κόουλ.

Ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση του Λάμπαρντ στην εθνική ομάδα είναι δύο στοιχεία που πρέπει να βρει στον αντικαταστάτη του ο Ρόι Χόντσον. Θυμηθείτε τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του στην Αγγλία.

Το ντεμπούτο

Στις 10 Οκτωβρίου 1999 ο Φρανκ Λάμπαρντ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική Αγγλίας με αντίπαλο το Βέλγιο. Το φιλικό έγινε στο "Γήπεδο του φωτός" της Σάντερλαντ και ο Λάμπαρντ αγωνίστηκε στο κέντρο δίπλα στον Στιβ Γκάπι, που επίσης έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας.

Τα "λιοντάρια" νίκησαν 2-1 χάρις στα γκολ των Άλαν Σίρερ και Τζέιμι Ρεντναπ. Ο Βέλγος τερματοφύλακας Ντε Βλίγκερ στέρησε τη δυνατότητα στον Λάμπαρντ να χριστεί σκόρερ στην πρώτη του εμφάνιση. Έπρεπε να περιμένει τέσσερα χρόνια για να πετύχει το πρώτου γκολ με την εθνική ομάδα.

Το πρώτο γκολ

Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της εθνικής Αγγλίας ο Φρανκ Λάμπαρντ το σημείωσε το 2003 σε φιλικό απέναντι στην Κροατία. Η Αγγλία νίκησε 3-1 και ο Λάμπαρντ πέτυχε το τρίτο γκολ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ήταν το πρώτο από τα πέντε συνολικά γκολ που έχει βάλει ο Λάμπαρντ με αντίπαλο την εθνική Κροατίας στην καριέρα του.

Η πρόκριση στο Μουντιάλ

Η επόμενη μεγάλη στιγμή στην καριέρα του Λάμπαρντ με την εθνική Αγγλίας ήταν και πάλι με αντίπαλο την Κροατία. Το 2009, στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, η Αγγλία νίκησε 5-1 στο Γουέμπλεϊ την Κροατία και σφράγισε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ν. Αφρική. Ο Λάμπαρντ πέτυχε δύο γκολ.

Η σημαντική νίκη - πρόκριση είχε έρθει μετά την αποτυχία της Αγγλίας να προκριθεί στο EURO 2008 όταν είχε χάσει από την Κροατία με 3-2 στο Γουέμπλεϊ.

Η αδικία στη Ν. Αφρική

Η φάση που στιγμάτισε την καριέρα του Λάμπαρντ στην εθνική Αγγλίας ήταν το γκολ του που ακυρώθηκε με αντίπαλο την Γερμανία στην φάση των "16" στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Γερμανίας όταν το σουτ του Λάμπαρντ πέρασε καθαρά την γραμμή αλλά ο Ουρουγουανός διαιτητής Χόρχε Λαριόντα δεν κατακύρωσε το γκολ.

Η ΦΙΦΑ, μετά την συγκεκριμένη φάση, άνοιξε το θέμα με την χρησιμοποίηση της τεχνολογίας γραμμής. Η Γερμανία ήταν καλύτερη και κέρδισε 4-1 αλλά κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να είχε εξελιχθεί το ματς αν είχε μετρήσει η ισοφάριση του Λάμπαρντ.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του Λάμπαρντ ήταν όταν φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής ομάδας. Αυτό συνέβη το 2011 σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανίας. Ο Λάμπαρντ σημείωσε το μοναδικό γκολ του φιλικού με κεφαλιά. Μία τιμητική βραδιά για τον Λάμπαρντ είχε κλείσει με τον καλύτερο τρόπο.

Όταν ξεπέρασε τον Πλατ

Στον αγώνα με το Σαν Μαρίνο τον Μάρτιο του 2013 στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2014, ο Φρανκ Λάμπαρντ έγραψε ιστορία. Χάρις στο γκολ που σημείωσε έφθασε τα 28 γκολ με την εθνική ομάδα και ξεπέρασε τον Ντέιβιντ Πλατ. Συνολικά, έβαλε 29 γκολ στην Αγγλία.

100 συμμετοχές!

Τις 100 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας ο Φρανκ Λάμπαρντ τις έφθασε τον Σεπέμβριο του 2013 με αντίπαλο την Ουκρανία. Είχε γίνει μόλις ο 8ος Άγγλος διεθνής που έφθανε τις 100 διεθνείς συμμετοχές!

15 χρόνια Φρανκ Λάμπαρντ!

"Mr perfect"

Ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι γνωστός για την ακρίβεια του στις εκτελέσεις πέναλτι. Έχει σκοράρει 9 φορές από την άσπρη βούλα, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην εθνική Αγγλίας.

15 χρόνια Φρανκ Λάμπαρντ!
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ