ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διεθνές κέντρο Τύπου σε 64 χώρες μέσω του προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"

Διεθνές κέντρο Τύπου σε 64 χώρες μέσω του προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"

Το διεθνές κέντρο Τύπου παιδιών του κοινωνικού προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" της Gazprom ξεκίνησε τη λειτουργία του σε 64 χώρες.

Το διεθνές κέντρο τύπου της διοργάνωσης "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" - FOOTBALL FOR FRIENDSHIP (F4F) της Gazprom άρχισε να λειτουργεί. Το Κέντρο Τύπου Παιδιών ενώνει μικρούς δημοσιογράφους από 64 χώρες. Ως μέλη του κέντρου τύπου, 12χρονα αγόρια και κορίτσια από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική θα ετοιμάζουν δημοσιογραφικό υλικό σχετικά με την όλη διοργάνωση και τις κύριες εκδηλώσεις του FOOTBALL FOR FRIENDSHIP.

Η κεντρική ιδέα του Κέντρου Τύπου Παιδιών είναι ότι παιδιά μιλούν για παιδιά και καλύπτουν όλες τις δραστηριότητες των νεαρών πρεσβευτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και προωθούν θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες όπως η φιλία, η ειρήνη και η ισότητα. Μια τέτοια δραστηριότητα προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά από όλο τον κόσμο να ακουστούν από ενήλικες.

Με την έναρξη της Πέμπτης σεζόν του προγράμματος, τα παιδιά συναντήθηκαν με αστέρες του ποδοσφαίρου, διεθνείς δημοσιογράφους, πολιτικούς και διάσημους καλλιτέχνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Την ευκαιρία να μπουν στο διεθνές παιδικό Κέντρο Τύπου του F4F, είχαν παιδιά που υποστηρίζουν τις αξίες της διοργάνωσης, που αγαπούν τον αθλητισμό και γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα.

Διεθνές κέντρο Τύπου σε 64 χώρες μέσω του προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"

O Μάρκος Σπαθάρης (αριστερά) και ο Θανάσης Γεωργούλας (αριστερά) με τον πρώην Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Κωνσταντίνου.

"Πιστεύω ότι η ευκαιρία συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ (F4F) στη Ρωσία θα αφυπνίσει όλα τα παιδιά. Η συμμετοχή παιδιών από 64 χώρες και το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών παρά τις διαφορές τους, που προωθεί η διοργάνωση F4F είναι κάτι μοναδικό. Επιθυμία μου είναι να γεμίσω τη βαλίτσα μου με πολλές όμορφες αναμνήσεις και ιστορίες από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή μου ως νεαρός δημοσιογράφος. Ελπίζω να δημιουργήσω φιλίες με τα άλλα παιδιά και μέσω του διαδικτύου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτές τις φιλικές σχέσεις και στο μέλλον. Χαίρομαι γιατί με τη συμμετοχή μας στο F4F μπορούμε και εμείς, τα μικρά παιδιά να συμβάλλουμε σε έναν καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο", δήλωσε ο Θανάσης Γεωργούλας, ο μικρός δημοσιογράφος, μέλος της ελληνικής αποστολής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Ρωσία.

Οι βασικές εκδηλώσεις του διεθνούς παιδικού Κέντρου Τύπου του F4F θα λάβουν μέρος στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από τις 26 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, όπου όλοι οι νεαροί συμμετέχοντες θα συναντηθούν κατά τη διάρκεια των κύριων εκδηλώσεων της διοργάνωσης F4F. Τα παιδιά θα εργαστούν σε 4 δημοσιογραφικούς τομείς: στο διεθνές τηλεοπτικό κανάλι FOOTBALL FOR FRIENDSHIP, στην εφημερίδα F4F, στα κοινωνικά δίκτυα F4F, στα blogs και τις ιστοσελίδες. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά θα δημιουργήσουν δημοσιογραφικό υλικό για κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης από 64 χώρες.

Τα παιδιά θα καλύψουν τις δραστηριότητες του διεθνούς πρωταθλήματος ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ 2017 (F4F) και του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ 2017 ΤΗΣ GAZPROM.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FOOTBALL FOR FRIENDSHIP

Το διεθνές παιδικό κοινωνικό πρόγραμμα Ποδόσφαιρο για τη Φιλία (F4F) διοργανώνεται από τη Gazprom από το 2013. Το πρόγραμμα ενώνει παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων, διαφορετικών φύλων, και διαφορετικών φυσικών ικανοτήτων. Ο στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου, η ενθάρρυνση της ανοχής και ο σεβασμός των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων μεταξύ παιδιών από διαφορετικές χώρες. Οι βασικές αξίες που υποστηρίζουν και προωθούν οι συμμετέχοντες είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, ο σεβασμός στις παραδόσεις και η αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ