ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Παγκόσμιο ρεκόρ για Ισπανία

Παγκόσμιο ρεκόρ για Ισπανία

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε η Γαλλία εδώ και 14 χρόνια έσπασε η Ισπανία, η οποία έφτασε τα 28 επίσημα παιχνίδια αήττητη μετά τη νίκη της επί της Νιγηρίας. Διαβάστε τους εντυπωσιακούς αριθμούς της "φούρια ρόχα" σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ένα ακόμη ρεκόρ έκανε δικό της η Ισπανία, η οποία έχει παρουσιαστεί πάρα πολύ σοβαρή και στο Confederations Cup.

Η "φούρια ρόχα" δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στη φάση των ομίλων, πέρασε με τρεις νίκες και έφτασε έτσι τα 28 παιχνίδια αήττητη, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Η ομάδα του Βιθέντε ντε Μπόσκε είχε γνωρίσει την ήττα για τελευταία φορά στη πρεμιέρα του Mundial 2010, όταν είχε χάσει με 1-0 από την Ελβετία. Στη συνέχεια κατέκτησε τη διοργάνωση, πήγε αήττητη στο Euro, το οποίο επίσης πήρε, ενώ δεν έχει ήττα ούτε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει 24 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες με τέρματα 69-11! Ακόμη, εξίσου εντυπωσιακό είναι πως στα 18 παιχνίδια δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ. Παράλληλα, για να βρει κανείς την τελευταία ήττα των Ισπανών γενικά θα πρέπει να ανατρέξει στο φιλικό με την Αγγλία, το οποίο έγινε τον Νοέμβριο του 2011.

Τέλος, κάτοχος του ρεκόρ πριν την Ισπανία ήταν η Γαλλία, η οποία διατηρούσε ένα αήττητο πέντε χρόνων, από το Σεπτέμβριο του 1994 ως το Μάρτιο του 1999. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από την Τσεχία στο Euro 1996, αλλά αυτό στατιστικά δε μετράει ως ήττα.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ