ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Τσάβι: "Να κλείσει με τίτλο αυτός ο κύκλος"

Τσάβι: "Να κλείσει με τίτλο αυτός ο κύκλος"

Με την κατάκτηση του Confederations Cup θα ήθελε ο Τσάβι να κλείσει αυτός ο πενταετής κύκλος της Ισπανίας, η οποία δεν έχει κατακτήσει ποτέ τον συγκεκριμένο θεσμό.

Ένα ακόμη τρόπαιο έχει την ευκαιρία να προσθέσει στο ενεργητικό της η Ισπανία, η οποία τα ξημερώματα διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Βραζιλία με έπαθλο το Confederations Cup.

Το εν λόγω τρόπαιο είναι το μοναδικό που δεν έχει κατακτήσει αυτή η ομάδα, η οποία έχει σαρώσει τα πάντα τα τελευταία πέντε χρόνια αρχής γενομένης από τη Βιέννη και το Euro 2008. Έτσι ο Τσάβι αναφέρθηκε συνολικά στην τελευταία πενταετία τονίζοντας πως θα είναι ό,τι καλύτερο να κλείσει αυτός ο κύκλος με ένα τρόπαιο.

"Αυτή η ομάδα παικτών είμαστε περήφανοι που ολοκληρώνουμε έναν κύκλο πέντε χρόνων στους οποίους προσθέσαμε τίτλους. Αυτή η νοοτροπία νικητή που έχει η γενιά μας είναι κάτι που με κάνει περήφανο. Δεν είναι εύκολο να την αποκτήσεις επειδή υπάρχουν πολλές ακόμα ισχυρές ομάδες που πρέπει να ξεπεράσεις.

Είμαστε περήφανοι για όλους τους τίτλους που έχουμε πάρει και ελπίζουμε να διατηρηθούμε σε αυτό το επίπεδο. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτά τα πέντε χρόνια κατακτώντας στο "Μαρακανά" έναν ακόμη τίτλο".

Ακόμη, για τον τελικό είπε: "Ο τελικός είναι 50-50. Είναι δύο καλές ομάδες. Πρέπει να ικανοποιήσουν το κοινό. Διαθέτουν αμφότερες εξαιρετικούς παίκτες και μεγάλη ιστορία. Η Ισπανία κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, αλλά θα είναι δύσκολο και για τις δύο".

Επίσης, για το "Μαρακανά" σχολίασε: "Ήταν ένα όνειρο μου να παίξω στο "Μαρακανά". Υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά θα είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Η φιλοσοφία της Ισπανίας είναι να έχει την μπάλα στην κατοχή της, αλλά (η Βραζιλία)είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Θέλουμε να νικήσουμε. Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ