ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ουρουγουάη - Ιταλία 2-2 (2-3 πέν.)

Ουρουγουάη - Ιταλία 2-2 (2-3 πέν.)

Η Ιταλία νίκησε 3-2 την Ουρουγουάη στα πέναλτι, μετά το 2-2 σε 90' και παράταση, έτσι κατέκτησε την 3η θέση στο 2013 FIFA Confederations Cup. Τρία πέναλτι έπιασε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν (videos)

Η Ιταλία κατέκτησε την 3η θέση στο 2013 FIFA Confederations Cup, νικώντας με 3-2 την Ουρουγουάη στην διαδικασία των πέναλτι.

Το 90άλεπτο του "μικρού τελικού" και η παράταση ολοκληρώθηκαν ισόπαλες 2-2, με τον Έντινσον Καβάνι να ισοφαρίζει δύο φορές για την "σελέστε", απαντώντας στα τέρματα των Αστόρι και Ντιαμάντι.

Στην διαδικασία των πέναλτι μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, καθώς έπιασε τρία πέναλτι!

Απέκρουσε την εκτέλεση του Φορλάν και μπλόκαρε την μπάλα σε αυτές των Μαρτίν Κάσερες και Γκαργκάνο.

Οι Ιταλοί δεν χρειάστηκαν να σουτάρουν 5η φορά, σκόραραν οι Ακουιλάνι, Ελ Σααραουί και Τζακερίνι, ενώ ο Μουσλέρα απέκρουσε την εκτέλεση του Ντε Σίλιο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία κατακτά την 3η θέση στο FIFA Confederations Cup, καθώς στην μία συμμετοχή που είχε δεν έφτασε στα ημιτελικά.

Ουρουγουάη - Ιταλία 2-2 (2-3 πέν.)

Ουρουγουάη - Ιταλία 2-2 (2-3 πέν.)

Σκόρερς: 58' και 78' Καβάνι / 24' Αστόρι, 73' Ντιαμάντι

Γήπεδο: "Arena Fonte Nova", Σαλβαδόρ

Διαιτητής: Τζαμέλ Χεμουντί (Αλγερία)

Οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ στο 24' με τον κεντρικό αμυντικό της Κάλιαρι, Ντάβιντε Αστόρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αλεσάντρο Ντιαμάντι και αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και τον Μουσλέρα, όμως ο Έντινσον Καβάνι απάντησε στο 58'.

Ο Ντιαμάντι σκόραρε στο 73' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δίνοντας ξανά προβάδισμα στους "azzuri", αλλά ο στράικερ της Νάπολι απάντησε εκ νέου στο 78', στέλνοντας το ματς στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ουρουγουάη: Φορλάν... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΜΠΟΥΦΟΝ!!!!

Ιταλία: Ακουιλάνι... ΓΚΟΛ

Ουρουγουάη: Καβάνι... ΓΚΟΛ

Ιταλία: Ελ Σααραουί... ΓΚΟΛ

Ουρουγουάη: Λουίς Σουάρες... ΓΚΟΛ

Ιταλία: Ντε Σίλιο... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΜΟΥΣΛΕΡΑ!!!!

Ουρουγουάη: Μαρτίν Κάσερες... ΜΠΟΚΑΡΕΙ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ!!!!

Ιταλία: Τζακερίνι... ΓΚΟΛ

Ουρουγουάη: Γκαργκάνο... ΜΠΟΚΑΡΕΙ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ!!!!

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα (81' Άλβαρο Περέιρα), Λουγκάνο, Γκοντίν, Μαρτίν Κάσερες, Αρέβαλο Ρίος (107' Ντιέγκο Πέρες), Γκαργκάνο, Κριστιάν Ροντρίγκες (56' Άλβαρο Γκονσάλες), Φορλάν, Καβάνι, Λουίς Σουάρες.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μάτζο, Αστόρι (96' Μπονούτσι), Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι (70' Ακουιλάνι), Καντρέβα, Μοντολίβο, Ντιαμάντι (83' Τζακερίνι), Ελ Σααραουί, Τζιλαρντίνο.

Ουρουγουάη - Ιταλία (τα πέναλτι)

Ουρουγουάη - Ιταλία 2-2 (goals)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ