ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ισπανία - Ιταλία 0-0 (7-6 πέν.)

Ισπανία - Ιταλία 0-0 (7-6 πέν.)

Η Ισπανία νίκησε την Ιταλία στην διαδικασία των πέναλτι με 7-6 και μοιραίο τον Μπονούτσι, μετά το 0-0 σε 90άλεπτο και παράταση, έτσι πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Confederations Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία (videos)

Η Ισπανία επικράτησε της Ιταλίας με 7-6 στην διαδικασία των πέναλτι, έτσι θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία στον τελικό του 2013 FIFA Confederations Cup την Κυριακή (01:00).

Το 90άλεπτο και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα και οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, όπου χάθηκε το 13ο από τον αμυντικό της Γιουβέντους, Λεονάρντο Μπονούτσι.

Έξι Ιταλοί και έξι Ισπανοί είχαν ευστοχήσει πριν από αυτόν, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ μετά την 13η εκτέλεση από τον Μπονούτσι και εν συνεχεία ο Χεσούς Νάβας ευστόχησε στέλνοντας την Ισπανία στον τελικό.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικό του FIFA Confederations Cup, κόντρα στην διοργανώτρια Βραζιλία που θα παίξει σε τελικό για 5η φορά (έχει 3 τρόπαια).

Ισπανία - Ιταλία 0-0 (7-6 πέν.)

Γήπεδο: "Castelão", Φορταλέζα

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Στο πρώτο ημίχρονο η Ιταλία είχε μία καλή στιγμή με τον Μάτζο και η Ισπανία με τον Τόρες, ενώ στο 83' ο Πικέ βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά έκανε κακό πλασέ.

Η μεγάλες ευκαιρίες ήρθαν στην παράταση, με την Ιταλία να έχει δοκάρι στο 93' με το κοντινό σουτ του Τζακερίνι και την την Ισπανία στο 115' να έχει διπλή ευκαιρία.

Ο Τσάβι λοιπόν έκανε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή ο Μπουφόν απέκρουσε και η μπάλα εν συνεχεία χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του, ο Χάβι Μαρτίνεθ βρέθηκε μόνος από δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά αστόχησε, ενώκαι ο Μάτα δεν κατάφερε να αλλάξει την πορεία της με προβολή, αν και ήταν και σε θέση οφ-σάιντ.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα η "Furia Roja" απείλησε ξανά, με τον Χεσούς Νάβας να κάνει την επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά από δεξιά, αλλά ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έδιωξε σε κόρνερ.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ιταλία: Καντρέβα... ΓΚΟΛ (με Πανένκα)

Ισπανία: Τσάβι... ΓΚΟΛ

Ιταλία: Ακουιλάνι... ΓΚΟΛ

Ισπανία: Ινιέστα... ΓΚΟΛ

Ιταλία: Ντε Ρόσι... ΓΚΟΛ

Ισπανία: Πικέ... ΓΚΟΛ

Ιταλία: Τζοβίνκο... ΓΚΟΛ

Ισπανία: Σέρχιο Ράμος... ΓΚΟΛ

Ιταλία: Πίρλο... ΓΚΟΛ

Ισπανία: Μάτα... ΓΚΟΛ

Ιταλία: Μοντολίβο... ΓΚΟΛ

Ισπανία: Μπουσκέτς... ΓΚΟΛ

Ιταλία: Μπονούτσι... ΑΟΥΤ!!!!

Ισπανία: Χεσούς Νάβας... ΓΚΟΛ!!!!!

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι, Πέδρο (79' Μάτα), Νταβίντ Σίλβα (53' Χεσούς Νάβας), Τόρες (94' Χάβι Μαρτίνεθ).

ΙΤΑΛΙΑ (3-6-1): Μπουφόν, Μπαρτζάλι (46' Μοντολίβο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μάτζο, Τζακερίνι, Καντρέβα, Μαρκίζιο (60' Ακουλάνι), Τζιλαρντίνο (91' Τζοβίνκο).

Ισπανία - Ιταλία (τα πέναλτι)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ