ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Άτυχη η Ατλέτικο, κορυφαίος ο Δώνης"

"Άτυχη η Ατλέτικο, κορυφαίος ο Δώνης"

Ο προπονητής UEFA Pro, Λεωνίδας Τσιγαρίδας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Μη ξεχάσεις το κασκόλ» με τους Θοδωρή Ρούσσο και Αλέξανδρο Τρίγκα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τους Έλληνες προπονητές.

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την εξέλιξη του:« Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και πολλές φάσεις. Αυτή την εποχή και το σημείο της σεζόν που είμαστε, είναι δύσκολο να δεις παιχνίδια με υψηλό ρυθμό. Το γρήγορο γκολ της Ρεάλ άλλαξε τον σχεδιασμό των προπονητών. Αυτό είχε ως συνέπεια μετά το μισάωρο η Ρεάλ Μαδρίτης να περιμένει και η Ατλέτικο να έχει την κατοχή και πίεζε. Δε νομίζω να έχει συμβεί σε άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ατλετικό τουλάχιστον φέτος. Είναι αλήθεια βέβαια, πως είναι καλύτερη όταν δεν έχει την κατοχή της μπάλας».

Για τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τις αντιδράσεις του μέσα στο ματς:« Είναι ένας προπονητής που ζει το παιχνίδι και το μεταφέρει στους παίκτες του. Όσο περνούσε η ώρα έκανε πράγματα για να βοηθήσει την ομάδα του. Πέτυχε το γκολ η Ατλέτικο άλλα ήταν άτυχη. Έφτασε στην… πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Πιστεύω πως άργησε να κάνει τις αλλαγές. Ίσως θα έπρεπε να το κάνει στην παράταση, ώστε να αναζητήσει το γκολ και να μην πάει στα πέναλτι».

Για τη στρατηγική στη διαδικασία των πέναλτι:« Συνήθως οι καλοί εκτελεστές μπαίνουν στην αρχή ή στο τέλος γιατί είναι πιο βαριά η μπάλα. Το τελευταίο πέναλτι είναι το πιο κρίσιμο. Ο Όμπλακ ήταν κακός στα πέναλτι. Όσο για το χαμένο του Γκριεζμάν στην κανονική διάρκεια, ο Νάβας έπαιξε με την ψυχολογία του».

Για τους Έλληνες προπονητές και το δύσκολο έργο τους:« Για εμάς είναι δύσκολα. Δούλεψα στη Β” Εθνική, αν εξαιρέσεις κάποιες συγκεκριμένες ομάδες, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Όλοι μας, είμαστε προβληματισμένοι, εγώ προσπαθώ και για το εξωτερικό. Δυστυχώς οι Έλληνες προπονητές είναι απαξιωμένοι στο εξωτερικό και τα προηγμένα πρωταθλήματα δεν εμπιστεύονται Έλληνες. Αν εξαιρέσεις κάπως τον Δώνη σε αυτό το πρωτάθλημα που είναι, δύσκολα βρίσκεις κάτι ανάλογο. Ο Δώνης είναι ίσως ο καλύτερος αυτή τη στιγμή αλλά η νέα γενιά Ελλήνων προπονητών είναι πολύ καλή από άποψη γνώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ