ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπέκαμ φτιάχνει ομάδα MLS στο Μαϊάμι

Ο Μπέκαμ φτιάχνει ομάδα MLS στο Μαϊάμι
AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πήρε την πολυπόθητη άδεια από το MLS μετά από τέσσερα χρόνια κωλυμάτων και ετοιμάζει απρόσκοπτα πλέον την ποδοσφαιρική ομάδα του στο Μαϊάμι.

Μετά από χρόνια αέναων συζητήσεων και ασταμάτητων φημών, ο Ντέβιντ Μπέκαμ επισημοποίησε την έναρξη διαδικασιών για τη ένταξη στο MLS της ομάδας ποδοσφαίρου που έχει στο Μαϊάμι.

Ο βετεράνος Άγγλος ενεργοποίησε το 2014 την επιλογή που υπήρχε στο συμβόλαιό του με την Λος Άντζελες Γκάλαξι, στο οποίο προβλεπόταν η επιλογή αγοράς ενός συλλόγου, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί το πότε θα συμμετάσχει σε κάποια διοργάνωση.

Η ομάδα δεν έχει ακόμα ονομασία, ωστόσο θα αγωνιστεί στο γήπεδο του Όβερταουν, χωρητικότητας 25.000 θέσεων. Η έδρα του συλλόγου αποτέλεσε το "αγκάθι" όλα αυτά τα χρόνια, αφού υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις από τους κατοίκους της νότιας Φλόριντα.

Η ομάδα επενδυτών του Μπέκαμ, που περιλαμβάνει τον πρώην ατζέντη του και ατζέντη των Spice Girls, Σάιμον Φούλερ, τον Αμερικανοβολιβιανό επιχειρηματία Μαρσέλο Κλορ, τους ντόπιους επιχειρηματίες Χόρχε και Χοσέ Μας και τον Ιάπωνα Μασαγιόσι Σον, επιχείρησε τρεις φορές να αγοράσει την κατάλληλη γη για την κατασκευή του γηπέδου, αλλά δεν τα κατάφερε. Εν τέλει, ο χώρος βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και έκτοτε άρχισαν οι σχετικές διαδικασίες για την αδειοδότηση.

Η αγορά άδειας για ομάδα θα κοστίσει 25.000.000 δολάρια, όπως ήταν η συμφωνία στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την Γκάλαξι και το MLS to 2007, την ώρα που οι υπόλοιπες άδειες κοστολογούνται στα 100.00.000 δολάρια.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα φέρω αυτήν τη σπουδαία ομάδα σε αυτήν τη σπουδαία πόλη. Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι. Σας υπόσχομαι ότι η ομάδα που θα φέρουμε στο πρωτάθλημα θα είναι η καλύτερη ομάδα", δήλωσε τη Δευτέρα ο 42χρονος πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ, της Μίλαν και της Παρί Σεν Ζερμέν, κατά την τελετή απόκτησης του συλλόγου από τον κομισάριο του MLS, Ντον Γκάρμπερ.

Η κάτοχος 23 grand slam, Σερένα Γουίλιαμς, ο κάτοχος οκτώ χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, Γιουσέιν Μπολτ, ο quarterback των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς, Τομ Μπρέιντι, οι σταρ του Χόλιγουντ και της μουσικής Γουίλ Σμιθ, Jay Z και Τζένιφερ Λόπεζ, καθώς και η σύζυγός του Βικτόρια με τα τέσσερα παιδιά τους, ετοίμασαν ένα video με το οποίο ευχαριστούν τον Μπέκαμ για αυτήν την επιχειρηματική κίνηση.

Ο Μπέκαμ επέλεξε το Μαϊάμι ως έδρα της ομάδας του το 2013, αφότου αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο. Η πόλη δεν είχε ποδοσφαιρική ομάδα μετά από την πτώχευση της Μαϊάμι Φιούζιον το 2001.

Στόχος του MLS είναι η επέκταση του πρωταθλήματος σε 28 ομάδες από τις 23 που είναι σήμερα, με τη Λος Άντζελες ΦΚ να αποτελεί την επόμενη ομάδα που θα προστεθεί στο πρωτάθλημα, ενώ το Νάσβιλ αδειοδοτήθηκε κι αυτό για νέα ομάδα τον Δεκέμβριο του 2017.

Photo credits: AP Photo/Lynne Sladky

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ