ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικοί σύλλογοι εναντίον Τραμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ

Τουρκικοί σύλλογοι εναντίον Τραμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ

Οι ποδοσφαιριστές στην Τουρκία ξεδίπλωσαν πανό στα οποία αναγραφόταν η φράση "η Ιερουσαλήμ αποτελεί την κόκκινη γραμμή μας", εκφράζοντας σαφή αντίθεση με τις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

Έντονη ήταν η αντίδραση στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Τουρκίας κατά της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μεταφέροντας την πρεσβεία της χώρας από το Τελ Αβίβ.

Οι ποδοσφαιριστές ομάδων της γειτονικής χώρας ξεδίπλωσαν πανό στα οποία αναγραφόταν η φράση "η Ιερουσαλήμ αποτελεί την κόκκινη γραμμή μας". Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε δώσει εντολή στους συλλόγους της πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας να εμφανίσουν τα πανό πριν από τη σέντρα των αγώνων τους το Σαββατοκύριακο.

Οι φίλοι της Γαλατάσαραϊ σήκωσαν ένα πανό με τη φράση "εάν η Ιερουσαλήμ δεν είναι ελεύθερη, ο κόσμος παραμένει δέσμιος" και ένα άλλο με τη φράση "η Ιερουσαλήμ είναι η Κίμπλα" και "η Ιερουσαλήμ είναι το Μιράζ", που αφορά στις μουσουλμανικές προσευχές.

Το κλίμα εναντίον του Ισραήλ είναι άσχημο στην Τουρκία, την ώρα που UEFA και FIFA στηρίζουν τη χώρα με τις πράξεις τους, οι οποίες στο παρελθόν έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης έχει προσφύγει ήδη στο CAS, υποστηρίζοντας ότι η FIFA παραβίασε το καταστατικό της, επιτρέποντας ισραηλινές ομάδες που εδρεύουν σε παλαιστινιακά εδάφη να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Ισραήλ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ