ΤΟΥΡΚΙΑ

Θα αγκαλιάσουν τον Γκέκα οι Τούρκοι

Θα αγκαλιάσουν τον Γκέκα οι Τούρκοι

Πεπεισμένος πως ο Φάνης Γκέκας θα κάνει την διαφορά στη Σαμσουνσπόρ προκειμένου να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία εμφανίστηκε o Τούρκος δημοσιογράφος Αχμέτ Τουργκούτ μιλώντας στο Sport24.gr.

Μέχρι την Μαύρη Θάλασσα ταξίδεψε ο Φάνης Γκέκας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Σαμσουνσπόρ.

Η “κόκκινη αστραπή” παρότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση σε ότι αφορά τις πιθανότητες παραμονής της στην Super Lig όχι μόνο δεν καταθέτει τα όπλα αλλά δια στόματος του προέδρου της, Καζίμ Γιλμάζ κήρυξε την αντεπίθεση προκειμένου στα 15 ματς που απομένουν να ανατρέψει το στάτους κβο.

Από τέσσερα νέα πρόσωπα στη Σαμσουνσπόρ, ξεχωρίζει ο πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα της σεζόν 2006-2007, Φάνης Γκέκας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου από τη Σαμψούντα στο καλωσόρισμα του, στους νεοφερμένους εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλοποίηση των στόχων της Σαμσουνσπόρ.

Θα αγκαλιάσουν τον Γκέκα οι Τούρκοι

Το κάλεσμα του προέδρου

Δείχνουμε τόσο οικονομικά όσο και ηθικά την επιθυμία μας να διατηρήσουμε τον σύλλογο στην κατηγορία. Πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε τους οπαδούς στο πλευρό μας σε αυτή την κρίσιμη καμπή” ανέφερε ο Καζίμ Γιλμάζ.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Αχμέτ Τουργκούτ, ο οποίος στάθηκε στην μεγάλη κλάση του Φάνη Γκέκα, τονίζοντας πως οι Τούρκοι ποδοσφαιρόφιλοι θα του συμπαρασταθούν σε κάθε βήμα του.

Άλλωστε ο πρώην άσος της Λεβερκούζεν είναι ο πρώτης Έλληνας ποδοσφαιριστής μου μεταπηδά σε τουρκική ομάδα.

"Ενδεδειγμένη λύση ο Γκέκας"

"Η Σαμσουνσπόρ έχει μπλέξει βαθμολογικά, εάν δεν αρχίσει να κερδίζει θα υποβιβαστεί. Ο Γκέκας αποτελεί κίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα σε ότι αφορά το σκοράρισμα. Νομίζω ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση στην παρούσα φάση για την Σαμσουνσπόρ" τόνισε αρχικά ο έμπειρος ρεπόρτερ για να συμπληρώσει:

"Χαρούμενος που βλέπω έναν Έλληνα στην Τουρκία"

" Είμαι χαρούμενος που βλέπω επιτέλους έναν Έλληνα στο τουρκικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για έναν πολύ γνωστό παίκτη στου Τούρκους φιλάθλους και πιστεύω πως θα τα καταφέρει.

Θεωρώ πως θα εγκλιματισθεί άμεσα και θα βοηθήσει την Σαμσουνσπόρ στην προσπάθεια της να σωθεί".

Θα αγκαλιάσουν τον Γκέκα οι Τούρκοι

"Θα τον αγκαλιάσουν οι Τούρκοι ποδοσφαιρόφιλοι"

Ο Αχμέτ Τουργκούτ πρόσθεσε πως ο Γκέκας θα τύχει της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας από τους Τούρκους ποδοσφαιρόφιλους.

" Ο ερχομός του στη Σαμψούντα αποτέλεσε σημαντική είδηση στα τουρκικά ΜΜΕ. Η υποδοχή του ήταν πολύ θερμή, οι οπαδοί της ομάδας των πιστεύουν και περιμένουν να δώσει λύσεις. Νομίζω πως θα τον αγκαλιάσουν όλοι και θα σταθούν στο πλευρό του. Περιμένουμε να τον παρακολουθήσουμε στο γήπεδο με τη Σαμσουνσπόρ".

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο το κύριο πρόβλημα της ομάδας του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς είναι η άμυνα.

"Ο Γκέκας μπορεί να βοηθήσει επιθετικά, όμως το ζητούμενο για την Σαμσουνσπόρ είναι να αποφεύγει τα λάθη στην άμυνα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα καθώς διαθέτει μία από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας με 27 γκολ παθητικό".

Γκέκας: "Γνωρίζω τις ευθύνες μου"

Από την πλευρά του, ο Έλληνας φορ στις πρώτες του δηλώσεις κράτησε χαμηλούς δείχνοντας ωστόσο να έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης.

"Γνωρίζω τις ευθύνες που μου αναλογούν αλλά και τις προσδοκίες που υπάρχουν για μένα. Για να πετύχουμε θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί προκειμένου η ομάδα να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει".

Σημειώνεται, ότι η Σαμσουνσπόρ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 10 ήττες. Είναι χαρακτηριστικό πως αγνοεί το "τρίποντο" εδώ και εφτά αγωνιστικές.

Πρόκριση στο ντεμπούτο

O Φάνης Γκέκας έφερε γούρι στη Σαμσουνσπόρ καθώς η ομάδα του προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου Τουρκίας αποκλείοντας στη διαδικασία των πέναλτι την Ορντουσπόρ του Έκτορ Ραούλ Κούπερ (0-0 κ.δ., 4-2 πεν.). Ο έμπειρος φορ αγωνίστηκε 120 λεπτά σκοράροντας από την άσπρη βούλα.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ