ΤΟΥΡΚΙΑ

Τελικό με Φενέρμπαχτσε η Γαλατάσαράι

Τελικό με Φενέρμπαχτσε η Γαλατάσαράι

Ο αντίπαλος της Γαλατάσαράι στον τελικό του τουρκικού κυπέλλου θα είναι η Φενέρμπαχτσε, καθώς η ομάδα του Βίτορ Περέιρα απέκλεισε την Κόνιασπορ. Διαβάστε γιατί ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί να γράψει ιστορία (videos)

Η Φενέρμπαχτσε με τέρματα του Φερναντάο νίκησε 2-0 την Κόνιασπορ στην ρεβάνς για τα ημιτελικά του κυπέλλου Τουρκίας και με συνολικό σκορ 5-0 προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλατάσαράι.

Αυτός θα είναι ο 22ος τελικός για την "Γαλατά", η οποία στους 21 προηγούμενους κατέκτησε 16 τρόπαια, έχει τα περισσότερα και ακολουθούν Μπεσίκτας με 9 και Τράμπζονσπορ με 8.

Η "Φενέρ" έχει 6 τρόπαια (4η στις κατακτήσεις) και 9 χαμένους τελικούς, δηλαδή αυτός θα είναι ο 16ος στην ιστορία της, ενώ στους δύο τελευταίους της τελικούς έχει ισάριθμες κατακτήσεις (2012, 2013).

Πέντε σερί νικηφόρους τελικούς έχει η Γαλατάσαράι (1999, 2000, 2005, 2014, 2015) και αν πάρει την κούπα θα το κάνει για τρίτη σερί χρονιά.

Εντυπωσιακό είναι πως στο παρελθόν 4 φορές Γαλατάσαράι και Φενέρμπαχτσε έχουν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του κυπέλλου και σε όλες το τρόπαιο το πήρε η "Γαλατά" (τελευταία το 2005 με 5-1).

Ο Βίτορ Περέιρα έχει λοιπόν την ευκαιρία να κάνει κάτι ιστορικό, να οδηγήσει την Φενέρμπαχτσε στην πρώτη της νίκη επί της Γαλατάσαράι σε τελικό. Αν θα το καταφέρει θα το μάθουμε 26 Μαΐου στην Αττάλεια.

Τελικό με Φενέρμπαχτσε η Γαλατάσαράι

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τετάρτη

Γαλατάσαράι - Ρίζεσπορ 0-0 [ 3-1]

Πέμπτη

Φενέρμπαχτσε - Κόνιασπορ 2-0 (47' και 71' πέν. Φερναντάο) [ 3-0]

*σε αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

**ο τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου στην Αττάλεια

Φενέρμπαχτσε - Κόνιασπορ 2-0


1-0 Fernandão Goal Turkey Turkiye Kupasi... από DiyanDelev


Fernandao GOAL (2:0) Fenerbahce vs Konyaspor... από footballgolals
TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ