ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Αρντά Τουράν αποσύρθηκε από την Εθνική Τουρκίας

Turkey's Arda Turan, center, is challenged by Macedonia's Ezgjan Alioski, right, during an international friendly soccer match at the Philip II National Stadium in Skopje, Macedonia, on Monday, June 5, 2017. (AP Photo/Boris Grdanoski)
Αρντά Τουράν AP

Την απόσυρσή του από την Εθνική ομάδα της Τουρκίας ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Αρντά Τουράν, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Bilal Mese.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Εθνική ομάδα της Τουρκίας μετά το επεισόδιο του Αρντά Τουράν με τον δημοσιογράφο Bilal Meşe της Milliyet, τον οποίο ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έπιασε από το λαιμό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φατίχ Τερίμ αποφάσισε να αποκλείσει από την αποστολή τον Τουράν ενόψει Κοσόβου και ο ίδιος έδωσε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (6/6).

Ο αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται η αποστολή, ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι δεν συνεχίζει στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα από εδώ και στο εξής. Συγκεκριμένα, είπε:

" Δεν είμαι εδώ ως αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας, αλλά ως πολίτης. Μιλάω ως άνθρωπος που ήταν πάντα στο πλευρό της Εθνικής Τουρκίας, που αγαπά τη χώρα του. Μίλησα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τη σύζυγό μου και πήρα την απόφαση να σταματήσω από την Εθνική. Ήρθε η ώρα να πω το αντίο με τιμή. Δεν πάλεψα στη ζωή μου να είμαι καλός ποδοσφαιριστής, πάλεψα για την τιμή μου και να είμαι καλός άνθρωπος".

Υπενθυμίζεται ότι ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έπιασε από το λαιμό δημοσιογράφο της Milliyet, λέγοντάς του: "Πες μου, ήσουν εκεί; Ήσουν εκεί όταν έγραφες για το θέμα με τα μπόνους; Από ποιον ζήτησα λεφτά; Από ποιον ζήτησα μπόνους; Μίλα. Ποιος σε έβαλε να γράψεις τέτοια πράγματα;"

Σε ποια χώρα είμαστε επιτέλους που σε αφήνουν να ταξιδεύεις μαζί μας στο ίδιο αεροπλάνο; Νομίζεις είμαι σαν τους άλλους; Ποιον παρακάλεσα να λάβω χρήματα; Πουτ... γιε. Θα εγκατέλειπα το ποδόσφαιρο αν είναι να χάσω την τιμή μου και αυτή της οικογένειάς μου".

Ο Αρντά Τουράν κατέγραψε 97 συμμετοχές με την Εθνική του και σημείωσε 16 γκολ.

(AP Photo/Boris Grdanoski)

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ