ΤΟΥΡΚΙΑ

Ξύλο, τρεις αποβολές και ισοπαλία για Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε

Ξύλο, τρεις αποβολές και ισοπαλία για Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε

Χαμός στην Κωνσταντινούπολη, στο ντέρμπι του ημιτελικού κυπέλλου μεταξύ Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε, που ολοκληρώθηκε με ισοπαλία, τέσσερα γκολ και τρεις αποβολές (videos).

Το ντέρμπι της Πόλης μεταξύ Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε για τον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων στο Κύπελλο Τουρκίας δεν ανέδειξε νικητή ούτε στα γκολ ούτε στο ξύλο. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2, ενώ οι καυγάδες επέφεραν τρεις αποβολές, με συνέπεια τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους να έχουν παράξει 11 κόκκινες κάρτες, 32 κίτρινες και μόλις 14 τέρματα!

Το παιχνίδι ήταν θεαματικό, με δύο απανωτά τέρματα στο 1ο ημίχρονο. Ο Άλβαρο Νεγρέδο έκανε την αρχή για τους γηπεδούχους στο 14', ο συμπατριώτης του και συμπαίκτης του στην εθνική Ισπανίας, Ρομπέρτο Σολδάδο, ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα.

Οι πρώτοι διαξιφισμοί άρχισαν στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, με τον Αλπέρ Ποτούκ να σπρώχνει αντίπαλο σε καυγά και να δέχεται 2η κίτρινη κάρτα, με συνέπεια να αποβληθεί.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ο Σενέρ Εζμπαϊρακλί έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και αύξησε ακόμη περισσότερο την ένταση στο γήπεδο.

Ο Σενιόλ Γκιουνές έριξε στο παιχνίδι τον Κουαρέσμα στην ανάπαυλα, μαζί με τον Ράιαν Μπάμπελ και δεν δικαιώθηκε. Ο Πορτογάλος επιθετικός στο 52' έδωσε αγκωνιά στον Σόουζα κατά τη διάρκεια ενός νέου τσακωμού και προκάλεσε γενική σύρραξη. Μάλιστα, σε έξαλλη κατάσταση επί αρκετή ώρα επιχειρούσε να επιτεθεί τόσο στον Βραζιλιάνο αντίπαλό του όσο και σε άλλους παίκτες της Φενέρμπαχτσε. Ο διαιτητής του έδωσε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 77ο λεπτό, ο Βολκάν Ντεμιρέλ που είχε "κιτρινιστεί" από τον καυγά στο 1ο ημίχρονο, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία. Τη θέση του πήρε ο Κάρλος Καμενί, ο οποίος στο 82' δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο αυτογκόλ του Χασάν Αλί Καλντιρίμ, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Γκιονιούλ, Πέπε (80' Εζιακούπ), Βίντα (46' Κουαρέσμα), Τόσιτς, Μεδέλ, Αρσλάν, Λενς (46' Μπάμπελ), Ταλίσκα, Ερκίν, Νεγρέδο

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ντεμιρέλ, Εζμπαϊρακλί, Νόιστατερ, Σκρτελ, Καλντιρίμ, Τοπάλ, Σόουζα, Σαεσού (79' Καμενί), Ποτούκ, Εκιτσί (66' Ντιράρ), Σολδάδο (73' Βαλμπιενά)

* Ποτούκ 44' κόκκινη κάρτα

** Κουαρέσμα 52' κόκκινη κάρτα

*** Βολκάν 77' κόκκινη κάρτα

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Τρίτη

Ακχισάρ Μπελεντιγέρσπορ - Γαλατάσαραϊ 1-2 (19' Σελεζνιόβ / 21' Τσαλίκ, 88' Γκιουμιούς)

Πέμπτη

Μπεσίκτας - Φενέρμπαχτσε 2-2 (14' Νεγρέδο, 52' Κουαρέσμα / 17' Σολδάδο, 45+2' Εζμπαϊρακλί)

Μπεσίκτας - Φενέρμπαχτσε 2-2

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ