SUPER LIG

Θέλει Εζίλ η Φενέρμπαχτσε!

Arsenal's Mesut Ozil celebrates after scoring a goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Stoke City at the Emirates stadium in London, Saturday Dec. 10, 2016. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal's Mesut Ozil celebrates after scoring a goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Stoke City at the Emirates stadium in London, Saturday Dec. 10, 2016. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Βρετανικά δημοσιεύματα θέλουν τη Φενέρμπαχτσε να επιδιώκει την απόκτηση του Μεσούτ Εζίλ από την Άρσεναλ! Ποιο το βασικό εμπόδιο και ποια τα πλεονεκτήματά της τουρκικής ομάδας.

Ο Μεσούτ Εζίλ φέρεται να επιθυμεί να αποχωρήσει από την Άρσεναλ το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ -μέχρι σήμερα- δεν υπήρχε ομάδα που είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον Γερμανό. Μια τέτοια φαίνεται πως είναι η Φενέρμπαχτσε, με τα βρετανικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν την ομάδα της Κωνσταντινούπολης διατεθειμένη να παλέψει, ώστε να ολοκληρώσει μία απίθανη προσθήκη για τα δεδομένα του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Το κόστος της μεταγραφής δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για τους Τούρκους, αφού πρώτον θα εξοικονομηθούν χρήματα από την πώληση του Ρόμπιν φαν Πέρσι και δεύτερον, με τον Εζίλ να μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Λονδρέζους, το κόστος του θα είναι αισθητά μειωμένο. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για περίπου 35.000.000 ευρώ, ενώ πιθανότατα οι Τούρκοι μπορούν να "σηκώσουν" και το μεγάλο συμβόλαιο που θα ζητήσει ο πρώην μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το βασικό εμπόδιο είναι να πειστεί ο παίκτης ως προς την προοπτική που είναι σε θέση να του παράσχει μια ομάδα που αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα χαμηλής δυναμικότητας, πάντα σε σχέση με το γερμανικό, το ισπανικό και το αγγλικό, στα οποία έχει αγωνιστεί κατά σειρά. Στα πλεονεκτήματα της Φενέρμπαχτσε συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι η καταγωγή του 28χρονου είναι από την Τουρκία, αλλά και το ότι ο ίδιος σχεδιάζει να αγοράσει κατοικία στην Κωνσταντινούπολη.

Ναι μεν ο Γερμανός βιώνει ένα ντεφορμάρισμα το τελευταίο διάστημα στους "κανονιέρηδες", ωστόσο ουδείς έχει φτάσει σε σημείο να μιλά για την έναρξη της αγωνιστικής καθόδου του. Άλλωστε βρίσκεται μόλις στα 28 χρόνια του και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εξακολουθεί να είναι υψηλή. Αδιαμφισβήτητα, εάν μια τέτοια μεταγραφή γίνει πραγματικότητα, θα μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη "βόμβα" της θερινής περιόδου.

Φέτος έχει πραγματοποιήσει 22 εμφανίσεις με την Άρσεναλ, βρίσκοντας δίχτυα 5 φορές και μοιράζοντας 5 ασίστ.

AP Photo/Tim Ireland

TAGS SUPER LIG
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ