ΙΣΠΑΝΙΑ

Ζιντάν σε Ρονάλντο: "Αν με εμπιστευτείς, θα επεκτείνω την καριέρα σου"

Real Madrid's Cristiano Ronaldo is watched by head coach Zinedine Zidane, right, during a training session at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales Friday June 2, 2017. Real Madrid will play Juventus in the final of the Champions League soccer match in Cardiff on Saturday. (AP Photo/Frank Augstein)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo is watched by head coach Zinedine Zidane, right, during a training session at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales Friday June 2, 2017. Real Madrid will play Juventus in the final of the Champions League soccer match in Cardiff on Saturday. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Μία συνομιλία ανάμεσα σε Ζινεντίν Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο αποκαλύπτει η “Εquipe”. Η αγωνιστική κατάσταση του Πορτογάλου και τα επιχειρήματα του Γάλλου.

Όταν στις αρχές του 2016 ο Ζινεντίν Ζιντάν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Ρεάλ, αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι απόρησαν με την επιλογή του Φλορεντίνο Πέρεθ να δώσει τα ηνία των Μαδριλένων σε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, άπειρο, όμως, ως προπονητή.

Ο Γάλλος, βέβαια, όχι μόνο στάθηκε αξιοπρεπώς στα καθήκοντα του, αλλά κατάφερε σε διάστημα δύο ετών να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, αλλά και δύο συνεχόμενα Champions League, επίτευγμα που καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ένας από τους λόγους της επιτυχίας του “Ζιζού” είναι η άριστη σχέση που έχει με τους περισσότερους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Ένας από αυτούς είναι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η “Equipe”, ο Ζιντάν έπεισε τον Πορτογάλο να μειώσει τον χρόνο συμμετοχής του, ώστε να παρουσιάζεται περισσότερο φρέσκος στα κρίσιμα παιχνίδια των “μερένγκες”.

Ο αστέρας των Μαδριλένων το καλοκαίρι του 2016 είχε επιστρέψει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, με τον Ζιντάν να του αναφέρει: “Αν με ακούσεις, αν δεχτείς να χάσεις μερικά παιχνίδια, η καριέρα σου θα τελειώσει μερικά χρόνια αργότερα”.

Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τον 45χρονο τεχνικό, με τον Πορτογάλο να μην αγωνίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του περσινού Copa del Rey. Με αυτό τον τρόπο, έφτασε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν σε πολύ καλή κατάσταση, καταφέρνοντας να βοηθήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του δεύτερου στη σειρά Champions League.

AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ