ΙΣΠΑΝΙΑ

VAR σε δύο εβδομάδες στην Ισπανία

FILE - In this July 11, 2017, still image from video, review screens are displayed before a video replay soccer scrimmage in Park City, Utah. Major League Soccers implementation of video replay got use its first weekend, as fans and other leagues around the world were watching to see how it would go. (AP Photo/Rick Bowmer, File)
FILE - In this July 11, 2017, still image from video, review screens are displayed before a video replay soccer scrimmage in Park City, Utah. Major League Soccers implementation of video replay got use its first weekend, as fans and other leagues around the world were watching to see how it would go. (AP Photo/Rick Bowmer, File) AP PHOTO/RICK BOWMER

Η αναμέτρηση της Ατλέτικο με την Έλτσε για το Copa del Rey πιθανότατα θα είναι η πρώτη επί ισπανικού εδάφους που θα χρησιμοποιηθεί VAR.

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) πήρε το "πράσινο φως" από τις αρμόδιες αρχές για την άμεση χρήση VAR σε πειραματικό επίπεδο.

Οι Ισπανοί είχαν προετοιμάσει το έδαφος για την ένταξη του συστήματος διαιτητών video από τη νέα σεζόν, ωστόσο η διαδικασία επισπεύδεται.

Μετά από την απομάκρυνση του προφυλακισμένου προέδρου Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, ο οποίος παρεμπόδιζε την εισαγωγή τεχνολογίας στο ισπανικό ποδόσφαιρο, άνοιξε ο δρόμος για το VAR αλλά και για την τεχνολογία γραμμής.

Αν όλα κυλήσουν βάσει προγράμματος, το πρώτο παιχνίδι στο οποίο θα υπάρχει και αυτή η βοήθεια στον πρώτο διαιτητή θα είναι η ρεβάνς της φάσης των 32 του Copa del Rey μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Έλτσε στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Νοεμβρίου.

Αυτήν τη στιγμή, το VAR δοκιμάζεται στις πρώτες κατηγορίες της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας μεταξύ άλλων, "πυροδοτώντας" διφορούμενες αντιδράσεις σχετικά με τη λειτουργικότητά του, κυρίως λόγω της καθυστέρησης που προκαλεί στη ροή των αγώνων.

Στόχος της FIFA είναι να χρησιμοποιηθεί κανονικά στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο και στις υπόλοιπες διοργανώσεις της, ενώ η UEFA διστάζει ακόμα και στην πιλοτική χρήση του εν λόγω συστήματος.

Photo credits: AP Photo/Rick Bowmer

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ