ΙΣΠΑΝΙΑ

Συγκλονισμένη η αθλητική κοινότητα από την επίθεση στη Βαρκελώνη

Συγκλονισμένη η αθλητική κοινότητα από την επίθεση στη Βαρκελώνη

Ο αθλητικός κόσμος της Ισπανίας συμπαρίσταται στα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος που έπληξε τη Βαρκελώνη όταν βαν έπεσε σε πλήθος πεζών και οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν σε εστιατόριο. Έλληνες τραυματίες ανάμεσά τους. (tweets)

Τρόμος και χάος επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης, με βαν να πέφτει σε πλήθος ανθρώπων.

Δεκατρείς νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός σύμφωνα με το Reuters, αν και η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες (ανάμεσά μια Ελληνίδα και δύο παιδιά της).

Τα πρώτα συμπεράσματα των αρχών οδηγούν σε ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας. Οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο εστιατόριο, ενώ ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια.

Ο αθλητικός κόσμος της Ισπανίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική ενέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝEWS247.GR

Στην ανάρτηση της Μπαρτσελόνα στο twitter αναφέρεται: "Με την καρδιά σφιγμένη για την επίθεση στην πόλη μας. Ευχόμαστε δύναμη στα θύματα, τους συγγενείς τους και τους πολίτες της Βαρκελώνης", ενώ στην αντίστοιχη της Εσπανιόλ: "Η πιο όμορφη πόλη του κόσμου, η πόλη μας. Υποφέρουμε για εσένα και όλους του κατοίκους της πόλης. Δύναμη, Βαρκελώνη".



Η Ρεάλ εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν: "Η Ρεάλ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την επίθεση που έγινε στη Βαρκελώνη. Εκφράζει τα συλλυπητήριά στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και εύχεται ταχύτατη ανάρρωση στους τραυματίες".

Tweet έκανε και η Βιγιαρεάλ, το περιεχόμενο του οποίου (στην καταλανική γλώσσα μάλιστα) είναι το εξής: "Λύπη και πολύς πόνος για ο,τι συμβαίνει στη Λα Ράμπλα. Εκφράζουμε τη στήριξή μας, την αλληλεγγύη μας και μεταφέρουμε τη δύναμή μας σε όλον τον κόσμο της Βαρκελώνης".

Παρομοίως έπραξε και η Βαλένθια: "Η Βαλένθια εκφράζει τα συλλυπητήριά της και την αλληλεγγύη της στα θύματα και τους συγγενείς τους για ο,τι συνέβη στη Βαρκελώνη".



Συγκλονισμένοι από την τρομοκρατική ενέργεια δήλωσαν οι Χάβι Μαρτίνεθ (Μπάγερν), Ιμπάι Γκόμεθ (Αλαβές), Ουισάμ Μπεν Γιεντέ (Σεβίλλη), Μαρκ Μπαρτρά (Ντόρτμουντ), Ζεράρ Μορένο (Εσπανιόλ), Ντιέγκο Ρέγιες (Πόρτο), Αλέις Εσπαργαρό (Moto GP).











TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ