ΙΣΠΑΝΙΑ

Στον τελικό του Copa del Rey η Μπαρτσελόνα, 2-0 τη Βαλένθια

FC Barcelona's Philippe Coutinho celebrates after scoring against Valencia during the Spanish Copa del Rey, semifinal, second leg, soccer match between FC Barcelona and Valencia at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Thursday Feb. 8, 2018. (AP Photo/Alberto Saiz)
FC Barcelona's Philippe Coutinho celebrates after scoring against Valencia during the Spanish Copa del Rey, semifinal, second leg, soccer match between FC Barcelona and Valencia at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Thursday Feb. 8, 2018. (AP Photo/Alberto Saiz) (AP PHOTO/ALBERTO SAIZ)

Με τον Κοουτίνιο να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και τον Ράκιτιτς να σημειώνει και αυτός ένα γκολ η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-0 της Βαλένθια και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας όπου θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη.

Η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey νικώντας το βράδυ της Πέμπτης της Βαλένθια με 2-0 χάρη σε γκολ των Κοουτίνιο και Ράκιτιτς. Ο Μέσι και η παρέα του θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Σεβίλλη που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης με την Βαλένθια να έχει παθητικό ρόλο και να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα στάθηκαν άτυχοι στο πρώτο 45' καθώς στο 14' είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ροντρίγκο Μορένο και αν σε εκείνο το σημείο άνοιγαν το σκορ ίσως το ματς είχε πάρει διαφορετική τροπή. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα απείλησε και στο 27' με τον Σίλεσεν να αποκρούει. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν απείλησαν ουσιαστικά έχοντας μόνο δυο καλές στιγμές με τους Μέσι και Σουάρες που απέκρουσε ο Ντομένετς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βαλβέρδε έριξε στο παιχνίδι τον Κοουτίνιο που εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης καθώς στο 49' πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Καταλανών. Σε ωραία αντεπίθεση της Μπάρτσα ο Σουάρες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να κάνει με ωραίο πλάσε το 1-0.

Η Μπαρτσελόνα στο 62' είχε διπλή ευκαιρία με τους Μέσι και Άλμπα να κάνει δυο τα τέρματα της αλλά έδιωξε η άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 74' ο Σίλεσεν με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το μηδέν στην εστία του. Ο Γκαγιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το γυριστό και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε με το ένα χέρι.

Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και δεύτερο γκολ στο 82' όταν η άμυνα της Βαλένθια έκανε το λάθος, το εκμεταλλεύτηκε ο Σουάρας που έκλεψε και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ράκιτιτς που πλάσαρε έξω από την περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντομένετς, Μοντόγια, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Γκαράι (70' Ζέζο), Γκαγιά, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Κοκελέν (55' Γκέντες), Βιέτο, Τζάτζα, Ροντρίγκο (55' Σολέρ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Αντρέ Γκόμες (46' Κοουτίνιο), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (65' Παουλίνιο), Μέσι, Σουάρες.

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τετάρτη

Σεβίλλη - Λεγανές 2-0 (15' Χοακίν Κορέα, 89' Φράνκο Βάσκες) [1-1]

Πέμπτη

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 0-2 (49' Κοουτίνιο, 82' Ράκιτιτς) [0-1]

*σε αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου ματς

Σεβίλλη - Λεγανές 2-0

PHOTO CREDITS: (AP Photo/Alberto Saiz)

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ