ΙΣΠΑΝΙΑ

Στον τελικό η Μπαρτσελόνα

Στον τελικό η Μπαρτσελόνα
© REUTERS

Το... θρίλερ στο "Camp Nou" ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1, έτσι η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey, καθώς είχε νικήσει 2-1 την Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Τρεις αποβολές, χαμένο πέναλτι και πολλά παράπονα (video)

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο "Camp Nou", έτσι οι Καταλανοί προκρίθηκαν στον τελικό του Copa del Rey για 39η φορά στην ιστορία τους, καθώς είχαν νικήσει 2-1 στο πρώτο ματς της Μαδρίτης.

Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ 43', αλλά στο 57' αποβλήθηκε ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος πήρε 2η κίτρινη κάρτα, ενώ ο Αλέις Βιδάλ ήταν έτοιμος να τον αντικαταστήσει!

Η αποβολή έδωσε ελπίδες στους Μαδριλένους, αλλά στο 69' αποβλήθηκε και για αυτούς ο Καράσκο. Κέρδισαν πέναλτι στο 79', το έχασε στο 80' ο Γκαμεϊρό, αλλά ο Γάλλος στο 83' ισοφάρισε σε 1-1 από ασίστ του Γκριεζμάν.

Ο Λουίς Σουάρες στο 90' αποβλήθηκε και αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα (άρα χάνει τον τελικό), αλλά η Ατλέτικο δεν κατάφερε να πετύχει το τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση στα 5 λεπτά των καθυστερήσεων, από τα οποία ζήτημα είναι να παίχτηκε ποδόσφαιρο στα 3.

Αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Λουίς Σουάρες με την Μπαρτσελόνα (δεν είχε με την Λίβερπουλ, είχε μία με τον Άγιαξ στο ολλανδικό Super Cup, έχει μία με την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ 2010), ενώ και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα απ'την διαιτησία.

Στον τελικό η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα θα παίξει λοιπόν σε τελικό για 39η φορά, ενώ μετράει 28 τρόπαια και 10 χαμένους τελικούς. Στις 27 Μαΐου θα αντιμετωπίσει Θέλτα ή Αλαβές, καμία δεν έχει τρόπαιο, η Αλαβές δεν έχει παίξει ποτέ σε τελικό, ενώ η Θέλτα έχει 3 χαμένους.

Οι Καταλανοί έχουν κατακτήσει το Copa del Rey τις δύο τελευταίες χρονιές, νικώντας το 2016 την Σεβίλλη και το 2015 την Μπιλμπάο, ενώ θα παίξουν τελικό για 4η σερί χρονιά, καθώς το 2014 είχαν ηττηθεί από την Ρεάλ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς (72' Ινιέστα), Ντένις Σουάρεθ (62' Μαστσεράνο), Αντρέ Γκόμες, Μέσι, Αρντά Τουράν (70' Μπουσκέτς), Λουίς Σουάρες.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γκοντίν (49' Λουίς Ερνάντεθ), Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο, Γκαϊτάν (48' Κορέα), Γκριεζμάν, Τόρες (61' Γκαμεϊρό).

*κόκκινη 57' Σέρτζι Ρομπέρτο, 69' Καράσκο και 90' Λουίς Σουάρες

**χαμένο πέναλτι 80' Γκαμεϊρό

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τρίτη

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1 (43' Λουίς Σουάρες / 83' Γκαμεϊρό) [ 2-1]

Τετάρτη

Αλαβές - Θέλτα (22:00) [ 0-0]

*ο τελικός θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ