ΙΣΠΑΝΙΑ

Στημένο ματς στη Β΄ Ισπανίας;

Στημένο ματς στη Β΄ Ισπανίας;

Έρευνα για το ματς μεταξύ της Ρασίνγκ Σανταντέρ με την Χέρκουλες στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Segunda Division (8/6) διεξάγει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας καθώς υπάρχουν ενδείξεις περί προσυνεννοημένου αποτελέσματος.

Η Σανταντέρ επικράτησε 3-0 της Χέρκουλες σε ένα αδιάφορο βαθμολογικό ματς καθώς οι γηπεδούχοι είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε σκορ, ενώ από το 56΄και έπειτα η ομάδα του Αλεχάντρο Μενέντεθ πέτυχε τρία γκολ.

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγει ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας, Χαβιέ Τέμπας σχετικό φακέλο.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πονταρίστηκαν ασυνήθιστα ποσά, τουλάχιστον 12 φορές πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα σε νίκη της Σανταντέρ αλλά και στο να σημειωθούν πάνω από δύο γκολ, όπως συνέβη τελικά.

Στο πρώτο ημίχρονο η Χέρκουλες έχασε σημαντικές ευκαιρίες δίχως να σκοράρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος από το Αλικάντε είχε βρεθεί στο στόχαστρο και το 2010, όταν ο ιδιοκτήτης του Ενρίκε Ορτίθ κατηγορήθηκε πως επιχείρησε να στήσει αγώνες.

Έκτοτε στην Ισπανία το στήσιμο αγώνων θεωρείται εγκληματική ενέργεια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Χέρκουλες. Αντίθετα η Σανταντέρ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση εκφράζοντας την στήριξη αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση στους παίκτες της.

Μάλιστα κοινοποιήθηκε στην UEFA και την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ