ΙΣΠΑΝΙΑ

Sport: "Ντροπή"

Sport: "Ντροπή"

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Λας Πάλμας με την καταλανική εφημερίδα "Sport" να βάλλει κατά της διοίκησης των "μπλαουγκράνα".

Οι δύο κόσμοι του δημοψηφίσματος στην Καταλονία καταγράφονται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου της χώρας. Τα όσα δραματικά συνέβησαν με την αλόγιστη χρήση βίας από την αστυνομία και τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων ναι μεν δεν σχολιάζονται ευθέως, αλλά με... αθλητικό τρόπο.

Με εξαίρεση τη "Sport" η οποία επέλεξε να καταλογίσει ευθύνες στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι είναι καταλανική εφημερίδα, για το ότι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας με την Λας Πάλμας τα υπόλοιπα τρία πρωτοσέλιδα ήταν αναμενόμενα.

Ας ρίξουμε μία ματιά στο τι αναφέρουν οι ισπανικές εφημερίδες στα πρωτοσέλιδα τους.

Sport: "Ντροπή"

Την πιο σκληρή στάση προς την Μπαρτσελόνα την έχει μία εφημερίδα της... Καταλονίας. Η "Sport" επιτίθεται προς τη διοίκησης των "μπλαουγκράνα" για το γεγονός ότι διεξήχθη ο αγώνας και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών. Ο βασικός τίτλος της εφημερίδας είναι "Ντροπή" και ακριβώς από πάνω γράφει: "Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να παίξει κεκλεισμένων των θυρών ένα ματς που δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί" αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχει πουθενά το σκορ της αναμέτρησης!

Sport: "Ντροπή"

Μία πιο "ήπια" στάση κρατά η έτερη καταλανική εφημερίδα, "Mundo Deportivo". "Κεκλεισμένων των θυρών" είναι ο βασικός της τίτλος, ενώ εκτός των άλλων αναφέρει στο εξώφυλλο της "Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε χωρίς φιλάθλους λόγω των όσων συνέβαιναν στην Καταλονία".

Sport: "Ντροπή"

Διπλή ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει το πρωτοσέλιδο της "Marca". Από τη μία μια εφημερίδα της Μαδρίτης που στηρίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στον αγώνα της Μπαρτσελόνα, από την άλλη όμως δεν απουσιάζουν τα "καρφιά". Ο βασικός τίτλος της "Marca" είναι ότι "κανείς δεν υπήρχε για να χειροκροτήσει αυτή την Μπαρτσελόνα", αναφερόμενος προφανώς στο ότι ο αγώνας με τη Λας Πάλμας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Ακριβώς από πάνω όμως αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αναβάλει τον αγώνα ως ένδειξη συμπαράστασης για το παράνομο δημοψήφισμα".

Sport: "Ντροπή"

Τη μικρότερη αναφορά έχει η "As". "Ο κόσμος είδε ένα άδειο Καμπ Νου" αναφέρει σε "χτύπημα" στο πρωτοσέλιδο της και στη συνέχεια επισημαίνει: "Μετά από ώρες διαβουλεύσεων ο Μπαρτομέου επέλεξε μία Σολομώντεια λύση".

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ