ΙΣΠΑΝΙΑ

Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Ντι Στέφανο

Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Ντι Στέφανο

Η διαδρομή ενός θρύλου στο ισπανικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε σαν σήμερα (23/09) με την Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζει σε φιλικό αγώνα τη Νανσί.

Πέρασε κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τότε που "έφυγε" ο Αλφρέντο ντι Στέφανο και η Ρεάλ Μαδρίτης θυμάται την πρώτη μέρα που το "ξανθό βέλος' φόρεσε την φανέλα της "βασίλισσας".

Από το πρώτο παιχνίδι, εκείνο το φιλικό με αντίπαλο τη Νανσί, ο Ντι Στέφανο έδειξε τις ικανότητές του σκοράροντας το πρώτο του γκολ με κεφαλιά.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Σκόραρε 308 γκολ σε 396 συμμετοχές. Οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε πέντε συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων, οκτώ Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ισπανίας, δύο Κύπελλα "Λατίνας" (διοργάνωση που κράτησε από το 1949 μέχρι το 1957 και συμμετείχαν οι πρωταθλήτριες ομάδες της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας και ένα "Μικρό Κύπελλο Κόσμου" ( φιλική διοργάνωση που διεξαγόταν από το 1952 μέχρι το 1963 στο Καράκας). Επίσης ανακηρύχθηκε πέντε φορές πρώτος σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ