ΙΣΠΑΝΙΑ

Preview: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ

Preview: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ

Το βράδυ της Μ.Τετάρτης το "Μεστάγια" φιλοξενεί τον τελικό του Copa del Rey μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Απών ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πρόβλημα στην άμυνα οι Καταλανοί. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες...

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης "συγκρούονται" το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (22:30) στον τελικό του Copa del Rey στο "Μεστάγια", στο τελευταίο "clásico" της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αυτή μάλιστα θα είναι η 7η φορά στην ιστορία που οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι τίθενται αντιμέτωποι σε τελικό κυπέλλου, ενώ στις προηγούμενες έξι υπάρχει ισορροπία, με τους "μπλαουγκράνα" να κατακτούν το τρόπαιο τις χρονιές 1968, 1983 & 1990, ενώ τους "μερένγκες" τις σεζόν 1936, 1974 & 2011.

Τελευταία φορά λοιπόν ήταν μόλις πριν από 3 χρόνια (2011), πάλι στο "Μεστάγια", με την ομάδα της Μαδρίτης να επικρατεί με 1-0, χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην παράταση.

Όλη την ιστορία του Copa del Rey μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

Το 260ό "clásico" της ιστορίας

Στο "Μεστάγια" Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα τεθούν αντιμέτωπες για 260ή φορά στην ιστορία. Στις προηγούμενες 259 αναμετρήσεις οι Καταλανοί μετρούν 107 νίκες, οι Μαδριλένοι 94 και 58 έληξαν ισόπαλες (τα γκολ 450-424 υπέρ της Μπαρτσελόνα).

Στους παραπάνω αριθμούς είναι όλα ματς και τα φιλικά δηλαδή, ενώ μόνο σε επίσημες διοργανώσεις έχουν γίνει 226 αγώνες, με την Ρεάλ να έχει 90 νίκες, την Μπαρτσελόνα 88 και τις ισοπαλίες να είναι 48. Στα επίσημα δηλαδή η "βασίλισσα" υπερτερεί και τα φιλικά δίνουν το προβάδισμα στην "Μπάρτσα" στο σύνολο (τα γκολ 382-367 υπέρ της Ρεάλ).

Αν ξεχωρίσουμε το Copa del Rey, οι "μπλαουγκράνα" έχουν 14 νίκες, οι "μερένγκες" 11 και 7 είναι οι ισοπαλίες (σύνολο 32 ματς), ενώ τα τέρματα είναι 62-62.

Τελικός χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου (σύμφωνα με την Χρυσή Μπάλα), ο Κριστιάνο Ρονάλντο, θα λείπει από τον μεγάλο τελικό, καθώς ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του (θλάση στον δικέφαλο στο 1ο ματς με την Ντόρτμουντ για τα προημιτελικά του Champions League).

Ο Πορτογάλος θα είναι στο "Μεστάγια" για να παρακολουθήσει το ματς, ενώ τρεις ακόμη απουσίες έχει ο Κάρλο Αντελότι, αυτές των τραυματιών, Μαρσέλο, Αρμπελόα και του Σάμι Κεντίρα, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά είναι ανέτοιμος.

Preview: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ

Ο Σέρχιο Ράμος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ενώ θυμίζουμε πως σε Champions League και Copa del Rey παίζει ο Ίκερ Κασίγιας, ενώ στο πρωτάθλημα ο Ντιέγκο Λόπεθ.

Λόγω της απουσίας του Μαρσέλο ο Φάμπιο Κοεντράο θα είναι αριστερό μπακ, ενώ το μόνο ερωτηματικό είναι που θα τοποθετηθούν Ίσκο και Άνχελ ντι Μαρία, με τις προβλέψεις να θέλουν τον Ισπανό αριστερά στην επίθεση ως αντι-Ρονάλντο και τον Αργεντινό στο κέντρο μαζί με Τσάμπι Αλόνσο και Μόντριτς, όπου έχει καθιερωθεί και τα πηγαίνει περίφημα.

Στην Μπαρτσελόνα, ο μόνος που δεν θα είναι στο "Μεστάγια" είναι ο Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος πρόσφατα μπήκε στο χειρουργείο και οι γιατροί τον συμβούλεψαν να κάνει το ταξίδι (για να δει απλά το ματς φυσικά).

Μπάρτρα, Πικέ και Πουγιόλ είναι στην αποστολή, όλοι τους όμως προέρχονται από τραυματισμούς. Η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ πιθανότερο φαντάζει να παίξει ο Μπάρτρα στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μαστσεράνο.

Αν πάλι δεν καταφέρει κανείς να ετοιμοπόλεμος, τότε το σενάριο θέλει τον Μπουσκέτς δίπλα στον Μαστσεράνο στην άμυνα, με Φάμπρεγκας, Τσάβι και Ινιέστα να είναι σε αυτήν την περίπτωση η τριάδα του κέντρου.

Δεξιά βλέπετε στην photo τις πιθανές 11άδες του τελικού σύμφωνα με την "Marca".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ