ΙΣΠΑΝΙΑ

Πετί: "Ο καταλανικός εθνικισμός είναι σαν ρατσισμός"

Πετί: "Ο καταλανικός εθνικισμός είναι σαν ρατσισμός"
© EPA

Ο Εμανουέλ Πετί θυμήθηκε τις αντιδράσεις που συναντούσε στην Καταλονία όταν το θέμα αφορούσε το διαχωρισμό τους από την Ισπανία και τις καυτηρίασε!

Έμεινε μόλις για μία σεζόν στη Μπαρτσελόνα, όμως πρόλαβε να αντιληφθεί τη νοοτροπία των Καταλανών και δεν τη συμπάθησε καθόλου! Ο Εμανουέλ Πετί μετέβη στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2000, με μεταγραφή από την Άρσεναλ έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, λόγω και των συνεχόμενων τραυματισμών που υπέστη, ωστόσο μίλησε με μελανά χρώματα για το κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια. Επιπλέον, εξέφρασε την ενόχληση του για τον καταλανικό εθνικισμό.

"Αμέσως μόλις έφτασα στη Βαρκελώνη, οι άνθρωποι της Μπάρτσα με συμβούλευσαν να μην μάθω ισπανικά και να μάθω καταλανικά. Απόρησα και τους επισήμανα ότι ήμουν στην Ισπανία. Αυτοί που απάντησαν: όχι, είσαι στην Καταλωνία. Κατέληξα άρρωστος με τέτοια περιστατικά. Καταλαβαίνω ότι θέλουν να αυτοπροσδιοριστούν, αλλά η συμπεριφορά τους καταλήγει ρατσιστική. Μιλάμε για ποδόσφαιρο, όχι για πολιτική ή θρησκεία" τόνισε ο Πετί, μιλώντας στο BBC.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ