ΙΣΠΑΝΙΑ

"Παλιαδερφή, θα πεθάνεις"

"Παλιαδερφή, θα πεθάνεις"

Νέο κρούσμα ομοφοβικής βίας έλαβε χώρα σε γήπεδο της Ισπανίας, με τον νεαρό διαιτητή, Χέσους Τομιγέρο, να δέχεται απειλές για τη ζωή του επειδή δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος.

Τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας δεν παύουν να αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είτε πρόκειται για φυλετικές διακρίσεις είτε για ομοφοβικές επιθέσεις.

Τελευταίο θύμα, ο Ισπανός διαιτητής, Χέσους Τομιγέρο, ο οποίος επέστρεψε στα γήπεδα του τοπικού πρωταθλήματος της Ανδαλουσίας το περασμένο Σάββατο (10/09), ύστερα από μακρά αποχή λόγω των συγκεκριμένων γεγονότων. Όμως, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν, αφού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ της Λασάλε και της Ατλέτικο Θαμπάλ, ο νεαρός διαιτητής έγινε αποδέκτης ομοφοβικών προσβολών, αλλά και απειλών κατά της ζωής του.

Ο Τομιγέρο κατέγραψε τα πάντα στο φύλλο αγώνα, όμως τα πράγματα πήραν ακόμη χειρότερη τροπή, καθώς τη Δευτέρα (12/09) δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στον λογαριασμό του στο twitter. "Παλιαδερφή, θα πεθάνεις", ήταν ένα εξ αυτών. Γι' αυτό το λόγο και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία της Ανδαλουσίας, η οποία και έβαλε αστυνομικούς να προστατεύσουν την περιοχή γύρω απ' το σπίτι του.

"Παλιαδερφή, θα πεθάνεις"

Μάλιστα, ο νεαρός ρέφερι, με δηλώσεις του στην " Marca" επιβεβαίωσε το συμβάν και τόνισε: "Πήρα τη συγκεκριμένη απόφαση προκειμένου να νιώθω ασφαλής. Θα επιστρέψω δριμύτερος, ακόμα κι αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ