ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Ρονάλντο, οι κάφροι και η ομοφοβία

Ο Ρονάλντο, οι κάφροι και η ομοφοβία

Κατά την διάρκεια του ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ στο "Καμπ Νόου", ο Κριστιάνο Ρονάλντο δέχτηκε φραστική επίθεση και το Ισπανικό Ινστιτούτο κατά της ομοφοβίας επιτέθηκε στην Μπαρτσελόνα και τους οπαδούς της (video)

Όσοι παρακολούθησαν εξ αρχής την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο Σάββατο θα παρατήρησαν την αντίδραση του Κριστιάνο Ρονάλντο κατά την διάρκεια του ενός λεπτού σιγής στο "Καμπ Νόου" στη μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ.

Ο Πορτογάλος κούνησε με απογοήτευση το κεφάλι του, καθώς κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να φωνάξουν ατάκες όπως "Κριστιάνο, αδελφάρα"!

Είναι πράγματι απογοητευτικό από κάθε άποψη και την Τρίτη επιτέθηκε κατά των (συγκεκριμένων) οπαδών της Μπαρτσελόνα το Ισπανικό Ινστιτούτο κατά της ομοφοβίας, μέσω του προέδρου της.

"Lgbtfobia" είναι το όνομα του ινστιτούτου με τα τέσσερα πρώτα γράμματα να είναι τα αρχικά των λέξεων Lesbian, Gay, Transexual και Bisexual.

"Αυτές οι άθλιες και επαίσχυντες πράξεις τιμωρούνται, σύμφωνα με το Αθλητικό Δίκαιο που ψηφίστηκε το 2007", ανέφερε ο Φρανθίσκο Ραμίρες και συνέχισε: "Παίκτες και διαιτητές έχουν επανειλημμένα υποβληθεί σε ομοφοβικές προσβολές και όπως αυτή και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη. Η συνεχής ομοφοβική παρουσία στο ισπανικό ποδόσφαιρο πρέπει να σταματήσει".

"Αυτοί που υποφέρουν ομοφοβικές ή ξενοφοβικές προσβολές δεν είναι απαραίτητα ομοφυλόφιλοι. Οι άνθρωποι πίσω από αυτές τις χρησιμοποιούν για να προσβάλουν, να υποβαθμίζουν και να εξευτελίζουν".

Περιμένει λοιπόν κάποια αντίδραση ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, ο οποίος κατηγόρησε την Μπαρτσελόνα για "σιωπηρή υποκρισία".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ