ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο 19χρονος Αλβανός που έφυγε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο

Ο 19χρονος Αλβανός που έφυγε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο

Την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε την Τρίτη (10/1) ο 19χρονος Κέιντι Μπάρε ο οποίος είχε περάσει σε μικρότερη ηλικία από τις ακαδημίες των "αιωνίων" χωρίς όμως να μπορέσει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς.

Την Τρίτη το βράδυ η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετώπιζε εντός έδρας την Λας Πάλμας έχοντας κερδίσει στο πρώτο ματς με 2-0. Το παιχνίδι ήταν στο 79' και το σκορ εκείνη την ώρα ήταν στο 2-1 με τους γηπεδούχους ουσιαστικά να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση καθώς σε εκείνο το σημείο και στα έντεκα λεπτά που απέμεναν έπρεπε να δεχτούν τρία γκολ για να αποκλειστούν.

Το προβάδισμα της Ατλέτικο έδωσε το δικαίωμα στον Ντιέγκο Σιμεόνε να καλέσει από τους αναπληρωματικούς του τον 19χρονο χαφ Κέιντι Μπάρε (σ.σ. γεννημένος στις 28/8/1997) και να του δώσει την ευκαιρία να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τους "ροχιμπλάνκος".

Ο Μπάρε πέρασε στην θέση του Κορέα ο οποίος είχε το δεύτερο γκολ της Ατλέτικο και έγινε ο πρώτος Αλβανός στην ιστορία του συλλόγου που παίζει σε επίσημο ματς με την πρώτη ομάδα. Παράλληλα ο Μπάρε έγινε ο 5ος παίκτης από την ακαδημία της ομάδας της Μαδρίτης που έκανε το ντεμπούτο του φέτος στο "Copa Del Ray".

Για ποιο λόγο μας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Για το γεγονός ότι ο Κέιντι Μπάρε έχει βρεθεί και στα μέρη μας και έχει περάσει από τις ακαδημίες των δυο "αιωνίων" αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να παίξει σε επίσημο ματς.

Για να μην βιαστεί κάποιος να πει ότι ο Μπάρε ήταν ένα ακόμη ταλέντο που έχασαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και τώρα θα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τον 19χρονο πλέον ποδοσφαιριστή τον ήθελαν πολύ οι ιθύνοντες και των δυο ακαδημιών, έχοντας ξεχωρίσει το ταλέντο του αλλά δεν μπορούσαν να του βγάλουν τα χαρτιά του.

Ο διεθνής με την Ελπίδων της Αλβανίας μέσος αγωνίστηκε για έντεκα λεπτά με το τελικό σκορ 3-2 υπέρ της Λας Πάλμας που ήθελε ένα ακόμα γκολ για να πάρει την πρόκριση να μετριάζει τη χαρά του για το ντεμπούτο του. Αν και ο ίδιος μετά το τέλος της αναμέτρησης υποστήριξε:

"Ήταν ένα όνειρο να κάνω το ντεμπούτο μου και θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό τιμ και τους συμπαίκτες μου. Δεν περίμενα να παίξω, είμαι πολύ χαρούμενος".

Ενώ λίγη ώρα αργότερα ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram ένα κολάζ με τρεις φωτογραφίες με τον ίδιο κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο του "Vicente Calderón" και έγραψε πάνω κάτω τα ίδια συμπληρώνοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος που ανήκει σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ.

Ο 19χρονος Αλβανός που έφυγε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο

ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ας θυμηθούμε όμως το στόρι του 19χρονου πλέον Κέιντι Μπάρε ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018 με την Ατλέτικο ξετυλίγοντας όσο μπορούμε το κουβάρι.

Ο 19χρονος Αλβανός που έφυγε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο


Ο Κέιντι όπως τον γνώριζαν όλοι στον Παναθηναϊκό και εντάχθηκε στην πράσινη ακαδημία το καλοκαίρι του 2011 προερχόμενος από τις ακαδημίες της Βαλένθια όπου αγωνιζόταν νωρίτερα. Ο λόγος που ήρθε στην Ελλάδα ήταν πως αρχικά ούτε στην Ισπανία μπορούσε να βγάλει χαρτιά για μόνιμη παραμονή.

Ήρθε στην χώρα μας και εντάχθηκε αρχικά στους παίδες του τριφυλλιού και στην συνέχεια στην ομάδα Κ-17 του Παναθηναϊκού ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εκείνο το διάστημα έμενε εσώκλειστος. Ο Κέιντι μάλιστα μαζί με τους Λάμπρου, Αγγελόπουλο Βασίλη, Αγγελόπουλο Γιώργο και Στάικο συνέθετε μια εκπληκτική μεσοεπιθετική γραμμή σε κάθε ματς των πράσινων.

Ο 19χρονος Αλβανός που έφυγε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο


Ο Κέιντι έμεινε δυο χρόνια σχεδόν στην Παιανία, έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις, μετείχε σε φιλικά και τουρνουά στα οποία έπαιρναν μέρος οι πράσινοι αλλά δεν έπαιξε στο πρωτάθλημα Κ-17 επειδή στο τριφύλλι δεν μπορούσαν να του βγάλουν δελτίο καθώς δεν είχε όλα τα απαιτούμενα χαρτιά.

ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Τον Μάρτιο του 2013 ο Κέιντι αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον "αιώνιο" αντίπαλο έχοντας την υπόσχεση ότι οι ερυθρόλευκοι θα μπορέσουν να του βγάλουν τα χαρτιά του και φυσικά να παραμείνει στην χώρα μας αλλά και να μπορέσει να αγωνιστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού στο μέλλον.

Στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού όμως δεν έμεινε αρκετά παρά μόνο λίγους μήνες καθώς ούτε εκεί διευθετήθηκε το θέμα με τα χαρτιά του και παρά τις θετικές εντυπώσεις που είχε αφήσει αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Αρχικά επέστρεψε σε ακαδημία της χώρας του στην Αλβανία αλλά εν συνεχεία τους πρώτους μήνες του 2014 πήγε και πάλι στην Ισπανία και στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με τους "ροχιμπλάνκος" πήρε μέρος σε διάφορα τουρνουά εντός και εκτός Ισπανίας. Μάλιστα σε ένα εξ αυτών στην Γεωργία ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης ενώ κατέκτησε και κάποια τρόπαια δείχνοντας δείγματα του ταλέντου του ενώ αν ψάξει κάποιος στα φόρουμ των οπαδών της Ατλέτικο θα διαβάσει πολλά κολακευτικά σχόλια για την αξία του Κέιντι.

Λίγο καιρό αργότερα του προτάθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με το transfermarkt να αναφέρει ότι αυτό ολοκληρώνεται στις 30/06/2018. Εδώ και χρόνια όμως ο Μπάρε έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας μαζί με παίκτες όπως ο Γκριεζμάν, Τόρες, Γκοντίν, Κόκε, Σαούλ και πολλοί ακόμη αστέρες. Παράλληλα παίζει στα πρωταθλήματα με την ομάδα της Ατλέτικο στην Primavera και φυσικά στο UEFA Youth League.

Επίσης την ίδια ώρα είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων της Αλβανίας έχοντας ήδη κάνει επτά ματς με την ομάδα U21 και έχοντας αγωνιστεί και κόντρα στην Εθνική Ελλάδος στο ματς που είχε γίνει στις 24 Μαρτίου του προηγούμενου έτους.

Όλα δείχνουν ότι το μέλλον του ανήκει και ότι το προχθεσινό ντεμπούτο ήταν απλά η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας για έναν παίκτη που στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού.

Ο 19χρονος Αλβανός που έφυγε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο
MONICA LLANOS
Ο 19χρονος Αλβανός που έφυγε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ