ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 3-2

Barcelona's forward Pedro Rodriguez celebrates after scoring a goal during the first leg of the Spanish Supercup football match FC Barcelona vs Real Madrid CF on August 23, 2012 at the Camp Nou stadium in Barcelona.   AFP PHOTO/ LLUIS GENE        (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/GettyImages)
Barcelona's forward Pedro Rodriguez celebrates after scoring a goal during the first leg of the Spanish Supercup football match FC Barcelona vs Real Madrid CF on August 23, 2012 at the Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/ LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/GettyImages) AFP/GETTY IMAGES

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-2 την Ρεάλ στο "Καμπ Νόου" στον πρώτο τελικό του Supercopa, με όλα τα γκολ να μπαίνουν στο εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Τρελή γκάφα ο Βαλντές, ρεβάνς σε μία εβδομάδα στην Μαδρίτη (video)

Στον πρώτο τελικό του ισπανικού σούπερ καπ η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-2 της Ρεάλ, σε μία αναμέτρηση που... όλα τα λεφτά ήταν το δεύτερο ημίχρονο.

Οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά οι Καταλανοί έκαναν την ανατροπή και προηγήθηκαν με 3-1 χάρη στα τέρματα των Πέδρο, Μέσι και Τσάβι.

Ο Αντρές Ινιέστα έκανε σπουδαία εμφάνιση και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μέσι στο 84' για το 4-1, αλλά ο Κασίγιας είπε "όχι" και ο Βίκτορ Βαλντές ένα λεπτό αργότερα έκανε το θαύμα του!

Ο πορτιέρο της Μπαρτσελόνα επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Άνχελ ντι Μαρία χωρίς επιτυχία και ο Αργεντινός τον τιμώρησε διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Η ρεβάνς διεξάγεται σε 6 βράδια, την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 23:30 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και ο κανόνας των εκτός έδρας ισχύει κανονικά.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 3-2

Σκόρερς: 56' Πέδρο, 70' πέν. Μέσι, 78' Τσάβι / 55' Κρ. Ρονάλντο, 85' Ντι Μαρία

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Κλος Γκόμεθ (Ισπανία)

Οι πρώτες ευκαιρίες στο ματς ήταν άστοχα σουτ του Λιονέλ Μέσι στο 19' και το 29', ενώ το σουτ του Πέδρο απέκρουσε σε κόρνερ ο Κασίγιας στο 32'.

Η Ρεάλ δεν έκανε φάση στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο 39' η Μπαρτσελόνα ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Αλέξις Σάντσες από τον Σέρχιο Ράμος.

FC Barcelona's Alexis Sanchez from Chile, right, duels for the ball against Real Madrid's Sergio Ramos during a Spanish Supercup, first leg soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 23, 2012.

Στο 53' ζήτησαν ξανά πέναλτι οι γηπεδούχοι με τον Αλέξις Σάντσες και πάλι να βρίσκεται στο έδαφος έπειτα από... μπέρδεμα με τον Άλβαρο Αρμπελόα αυτήν την φορά.

Δύο γκολ σε ένα λεπτό

Η Ρεάλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο "Καμπ Νόου" στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Ο Μεσούτ Εζίλ στο 55' εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές με κεφαλιά, προλαβαίνοντας τον Μπουσκέτς.

Ο Ρονάλντο σκόραρε για 4η σερί φορά σε Clásico και έγινε ο δεύτερος που το καταφέρνει για την Ρεάλ μετά τον Σαντιάγκο Μπερναμπέου το 1916.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα η "Μπάρτσα" απάντησε με τον Πέδρο να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 56', νικώντας τον Κασίγιας με διαγώνιο σουτ έπειτα από άψογο κοντρόλ στην εξαιρετική μπαλιά του Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Πιθανότατα ο Πέδρο να ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν έκανε την μπαλιά ο Μαστσεράνο, αλλά ήταν σίγουρα πολύ δύσκολη φάση για τον επόπτη.

Στο 70' οι Καταλανοί ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Λιονέλ Μέσι α κάνει το 2-1 με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Αντρές Ινιέστα από τον Σέρχιο Ράμος.

Το τρίτο γκολ για την ομάδα του Τίτο Βιλανόβα πέτυχε ο Τσάβι στο 78' με πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, στο οποίο τον έβγαλε ο Αντρές Ινιέστα με μοναδική ασίστ έπειτα εξαιρετική ατομική προσπάθεια.

Barcelona's midfielder Xavi Hernandez celebrates after scoring a goal during the first leg of the Spanish Supercup football match FC Barcelona vs Real Madrid CF on August 23, 2012 at the Camp Nou stadium in Barcelona.

Από την κόλαση στον παράδεισο

Από νέα πανέμορφη ενέργεια του Ινιέστα στο 84' ο Μέσι έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Κασίγιας να αποκρούει και αφού δεν έγινε το 4-1, ήρθε το 3-2 ένα λεπτό αργότερα.

Ο Αντριάνο στο 85' γύρισε στον Βίκτορ Βαλντές, αυτός αντί να διώξει αποφάσισε να κάνει ντρίμπλα στον Άνχελ ντι Μαρία, ο Αργεντινός λοιπόν του έκλεψε την μπάλα και σε κενό τέρμα μείωσε για την Ρεάλ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

BARCELONA, SPAIN - AUGUST 23: Angel Di Maria of Real Madrid CF scores his team's second goal during the Super Cup first leg match between FC Barcelona and Real Madrid at Camp Nou on August 23, 2012 in Barcelona, Spain.

BARCELONA, SPAIN - AUGUST 23: Angel Di Maria of Real Madrid CF (L) celebrates after scoring his team's second goal as Victor Valdes of FC Barcelona reacts dejected during the Super Cup first leg match between FC Barcelona and Real Madrid at Camp Nou on August 23, 2012 in Barcelona,...

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι (83' Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Πέδρο (87' Τζόρντι Άλμπα), Αλέξις Σάντσες (72' Τέγιο), Μέσι.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ (82' Μαρσέλο), Καγεχόν (66' Ντι Μαρία), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (61' Ιγκουαΐν).

Μουρίνιο και Βιλανόβα

Πέρσι είχε προσπαθήσει να του βγάλει το μάτι, φέτος ο Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" έδωσε κανονικά το χέρι στον Τίτο Βιλανόβα...

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 3-2

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 3-2 (highlights)

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ