ΙΣΠΑΝΙΑ

Μανουέλ Πάμπλο, ο πιστός στρατιώτης της Λα Κορούνια

VALENCIA, SPAIN - AUGUST 26:  Manuel Pablo of Deportivo in action during the La Liga match between Valencia and Deportivo at Estadio Mestalla on August 26, 2012 in Valencia, Spain.  (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Μανουέλ Πάμπλο GETTY IMAGES

Ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς ποδοσφαιριστές συνεχίζει και αγωνίζεται στην ίδια ομάδα εδώ και 17 σερί χρόνια. Ο λόγος για τον Μανουέλ Πάμπλο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (VIDEO).

Οι άνω των 30 τον θυμάστε σίγουρα από τις επισκέψεις της Λα Κορούνια στην Ελλάδα για τα Κύπελλα Ευρώπης. Οι μικρότεροι καλό είναι να τον μάθετε, γιατί σπάνια συναντάμε παίκτες με την ποιότητα και την αφοσίωση του.

Αναφερόμαστε φυσικά στον 39άχρονο δεξιό μπακ (και κεντρικό αμυντικό πλέον) της Λα Κορούνια, Μανουέλ Πάμπλο Γκαρθία Ντίαθ.

Ο Πάμπλο πήρε μεταγραφή από την Λας Πάλμας στην Κορούνια το καλοκαίρι του 1998 μαζί με τον Αργεντινό επιθετικό Τούρου Φλόρες. Από τότε μέχρι και σήμερα υπερασπίζεται την άμυνα της αγαπημένης του ομάδα, μετρώντας 470 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που ξεχώριζε για την δύναμη, την ταχύτητα, την αντοχή και την ποιότητα του, γεγονός που τον έφερε πολλές φορές στο στόχαστρο κορυφαίων Ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο ίδιος όμως προτίμησε να παραμείνει στην Λα Κορούνια ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της Segunda Division.

Πλούσιος από παραστάσεις

Στην καριέρα του κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας το 1999-2000, ένα Κόπα Ντελ Ρέι, δυο Σούπερ Καπ Ισπανίας και ένα Κύπελλο Ιντερτότο.

Εκτός όλων αυτών, έφτασε δυο φορές στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ και μία στους "4".

Πλέον στα 39 του χρόνια ( και μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό) δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε υψηλό επίπεδο και μετρά μόλις δυο συμμετοχές στο Κύπελλο.

Εμείς κρατάμε την αφοσίωση του και ελπίζουμε πως η Ντεπορτίβο θα παραμείνει στην Πριμέρα για να κλείσει την καριέρα του όπως του αξίζει.

NewSports          18/9/2001
NTE¦OPTIBO ¤A KOPOYNIA - O¤YM¦IAKOª.
Μανουέλ Πάμπλο INTIME SPORTS

Σε αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ το 2001 εναντίον του Ολυμπιακού και έχοντας αντίπαλο τον Τζόρτζεβιτς.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ