ΙΣΠΑΝΙΑ

Κορυφαίος ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Κορυφαίος ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε 3 από τα βραβεία του ισπανικού πρωταθλήματος 2013-2014, με την Ρεάλ γενικά να σαρώνει και την πρωταθλήτρια, Ατλέτικο, να μην παίρνει τίποτα εκτός του Σιμεόνε! (video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο πρωταγωνιστής και στα βραβεία του ισπανικού πρωταθλήματος για την σεζόν 2013-2014.

Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, κορυφαίος επιθετικός, αλλά πήρε (τρίτο) βραβείο και για το καλύτερο γκολ, το "τακουνάκι" με το οποίο είχε ισοφαρίσει σε 2-2 την Βαλένθια στο "Μπερναμπέου" στο 92'...

Σιμεόνε, Νάβας και Μόντριτς

Ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ατλέτικο, αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής, ο Κέιλορ Νάβας της Λεβάντε καλύτερος τερματοφύλακας (πλέον στην Ρεάλ), καλύτερος αμυντικός ο Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ, καλύτερος μέσος ο Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ, καλύτερος επιθετικός μέσος ο Αντρές Ινιέστα της Μπαρτσελόνα και καλύτερος επιθετικός ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ειδική βράβευση υπήρχε φυσικά στην Ατλέτικο για την κατάκτηση του τίτλου, ο Ραφίνια Αλκάνταρα βραβεύτηκε ως η αποκάλυψη της χρονιάς (Θέλτα δανεικός από Μπαρτσελόνα), βραβείο fair play πήρε ο Ίβαν Ράκιτιτς της Σεβίλλης (πλέον Μπαρτσελόνα).

Με εξαίρεση τον Σιμεόνε η Ατλέτικο βραβείο δεν πήρε, κανένας παίκτης, με τους Κουρτουά, Φιλίπε Λουίς, Μιράντα, Γκάμπι, Κόκε και Ντιέγκο Κόστα να είναι υποψήφιοι.

Υπήρχαν βραβεία για το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας, αλλά και ειδικά βραβεία όπως... κορυφαίος Αφρικανός (Μπραχιμί) και Νοτιοαμερικανός (Μπάκα).

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ