ΙΣΠΑΝΙΑ

Η συμβουλή του Μπούργος στον Σαούλ για την περιπέτεια υγείας

Atletico's Antoine Griezmann, front, is congratulated by his teammate Saul Niguez after scoring their side's second goal during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Bayer Leverkusen and Atletico Madrid in Leverkusen, Germany, Tuesday, Feb. 21, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Atletico's Antoine Griezmann, front, is congratulated by his teammate Saul Niguez after scoring their side's second goal during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Bayer Leverkusen and Atletico Madrid in Leverkusen, Germany, Tuesday, Feb. 21, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο μέσος της Ατλέτικο, Σαούλ Νίγκεθ, αποκάλυψε τις συμβουλές που του έδωσε ο βοηθός τεχνικού των "κολτσονέρος", "Μόνο" Μπούργος, για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Τα προβλήματα για τον Ισπανό μέσο της Ατλέτικο, Σαούλ Νίγκεθ, ξεκίνησαν το 2015 μετά από ένα ματς των "κολτσονέρος", με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν για το Champions League, όταν στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στην αριστερή πλευρά.

Υπέφερε από σπασμούς, δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του και τα πόδια του και διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου οι ιατροί του τοποθέτησαν έναν καθετήρα.

"Τα τελευταία δύο χρόνια παίζω με έναν εσωτερικό καθετήρα. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς ουρούσα αίμα και ήταν άσχημα. Έπαιξα με την υγεία μου για να φορέσω αυτή τη φανέλα", είχε υποστηρίξει σε παλαιότερη συνέντευξή του στη "Marca" αποκαλύπτοντας το προσωπικό του δράμα.

"Ήταν δύσκολες στιγμές. Ο καθετήρας λειτουργούσε, αλλά πονούσα. Το ένιωθα όταν έτρεχα και ουρούσα αίμα. Όταν μου τον έβγαλαν, το νεφρό μου δεν λειτουργούσε καλά και οι γιατροί μου συνέστησαν να σταματήσω για ένα μήνα. Αλλά, δεν ήθελα. Είπα στο γιατρό: Βγάλε μου το νεφρό, έχω άλλο κι έχω κουραστεί. Ο γιατρός με συμβούλεψε να δοκιμάσω άλλα πράγματα, αλλά δεν ήθελα", υποστήριξε ο Σαούλ στον "Guardian".

Ο βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας, "Μόνο" Μπούργος (ο οποίος νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο ως ποδοσφαιριστής), είδε τον Σαούλ Νίγκεθ να βυθίζεται διστακτικός στις σκέψεις του εξαιτίας του προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρούσε και του μίλησε:

"Είσαι 22 ετών και θέλεις να βγάλεις το ένα σου νεφρό! Για ποιο πράγμα μιλάς; Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και σκέψου τη ζωή σου. Κι αν έχεις πρόβλημα με το άλλο νεφρό;".

Τελικά ο Σαούλ πείστηκε από τις συμβουλές του Αργεντινού, επανατοποθέτησε τον καθετήρα, τον αφαίρεσε αργότερα κι εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς φορώντας τη φανέλα της Ατλέτικο σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ