ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Καταλονία, οι μπύρες και ο... Τσάβι

Η Καταλονία, οι μπύρες και ο... Τσάβι

Ο Τσάβι σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικά ΜΜΕ σχολίασε το δημοψήφισμα της Καταλονίας, ενώ δικαιολόγησε γιατί αναφώνησε, "ζήτω η Ισπανία". (VIDEO)

Τα αποτελέσματα τους δημοψηφίσματος της 9ης Νοεμβρίου που διεξήχθη στην Καταλονία πρέπει να εισακουστούν από την ισπανική κυβέρνηση σύμφωνα με τον Τσάβι, ο οποίος αιτιολόγησε για ποιο λόγο φώναξε "ζήτω η Ισπανία" σε πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του Euro2008 με την εθνική ομάδα.

"Ψήφισα στις 9 Νοεμβρίου γιατί το θεωρώ ένα σημαντικό βήμα για την Καταλονία. Ζητήσαμε μία νόμιμη και επίσημη διαβούλευση και νομίζω ότι θα έπρεπε να μας δώσουν αυτή την ευκαιρία. Είναι σαν να παίρναμε ένα φίλο να του εμπιστευτούμε ένα πρόβλημα, και μας έκλεινε το τηλέφωνο στα μούτρα.", δήλωσε αρχικά ο Τσάβι για το δημοψήφισμα της Καταλονίας, που διεξήχθη στις 9 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια ο μέσος της Μπαρτσελόνα, θυμήθηκε τη στιγμή που φώναξε "ζήτω η Ισπανία", το 2008, και αιτιολόγησε την κίνησή του: "Έτσι ένιωσα, ίσως αφότου είχα πιει, κάποιες μπύρες αλλά ήθελα να πω επίσης ζήτω το ισπανικό ποδόσφαιρο και η εθνική μας, που μας είχε δώσει τόσα."

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ