ΙΣΠΑΝΙΑ

Η γυναίκα που ενώνει Πικέ και Ράμος

Spain's Gerard Pique, left, and Sergio Ramos attend a training session at the Sports Complex Marcel Gaillard in Saint Martin de Re in France, Tuesday, June 14, 2016. Spain will face against Turkey in a Euro 2016 Group D soccer match in Nice on Friday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Spain's Gerard Pique, left, and Sergio Ramos attend a training session at the Sports Complex Marcel Gaillard in Saint Martin de Re in France, Tuesday, June 14, 2016. Spain will face against Turkey in a Euro 2016 Group D soccer match in Nice on Friday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Οι Πικέ, Ράμος και Μπουσκέτς απειλούν να αποχωρήσουν από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας εξαιτίας της απόλυσης Μαρία Κλαραμούντ.

Το να συμφωνούν ο Ζεράρ Πικέ με τον Σέρχιο Ράμος δεν το συναντά κανείς εύκολα. Δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και έξω από αυτόν έχουν διαφωνήσει σε δημόσια... θέα.

Αυτή τη φορά όμως οι δυο τους συμφωνούν σε κάτι. Τόσο ο Πικέ όσο και Ράμος είναι κάθετα αντίθετοι με την απόλυση της Μαρία Κλαραμούντ από την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Οι δυο τους μαζί με τον Μπουσκέτς είχαν πολύωρη συνομιλία με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας. Ο Χουάν Λαρέα άκουσε τα όσα είχαν να του πουν οι τρεις αρχηγοί της Εθνικής ομάδας, ωστόσο δεν πήρε πίσω την απόφαση του.

Μάλιστα, αυτό συνέβη πριν τον τελευταίο αγώνα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ απέναντι στο Λιχτενστάιν (05/12). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας ο οποίος διαδέχτηκε τον Άνχελ Βιγιάρ, δεν συνεχάρη τους τρεις αρχηγούς για την πρόκριση, αλλά ούτε και τον Μπουσκέτς ο οποίος έφτασε τις 100 συμμετοχές.

Η Μαρία Κλαραμούντ είναι κόρη του παλιού άσου της Βαλένθια, Χοσέ Κλαραμούντ, ο οποίος για 12 χρόνια φόρεσε τη φανέλα των νυχτερίδων, ενώ έπαιξε και 23 φορές με την Εθνική ομάδα. Το 2011 ο Βιγιάρ είχε προσλάβει την Κλαραμούντ και της είχε δώσει το ρόλο της αθλητικής διευθύντριας της ομάδα και με τα χρόνια είχε αποκτήσει ιδιαίτερα ισχυρό ρόλο στην Ομοσπονδία.

Σε αυτό βοηθούσε και το γεγονός ότι οι παίκτες ήταν σύμμαχοί της με τη Κλαραμούντ να αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ εκείνων και των μάνατζερ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και ο Λοπετέγκι υπήρχαν φορές που έπρεπε να πάρει την άδεια της για να κάνει κάτι.

Η Κλαραμούντ φέρεται να είναι μπλεγμένη στο σκάνδαλο "Σουλέ" στο οποίο πρωταγωνιστές ήταν ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και ο γιος του Γκόρκα Βιγιάρ. Οι δυο τους, μαζί με ακόμα δύο παράγοντες της Τενερίφης, φέρονται να ζημίωσαν το ταμείο της ομοσπονδίας κατά τουλάχιστον 45.000.000 ευρώ. Σε αυτό το σκάνδαλο η Κλαραμούντ φέρεται να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια με τα έσοδα εταιριών που συνεργάζονται χρόνια με την ισπανική ομοσπονδία να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα επί των ημερών της.

Τις παραπάνω αποκαλύψεις έκανε η "Marca" σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας το μέλλον των τριών αρχηγών στην Εθνική Ισπανίας είναι αβέβαιο ενόψει και του Μουντιάλ.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ