ΙΣΠΑΝΙΑ

Φάμπρι ο μέτρ της τακτικής

Φάμπρι ο μέτρ της τακτικής

Θιασώτης του 4-2-3-1, ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού θυσιάζει το θέαμα για το αποτέλεσμα. Ο Φάμπρι, ένας γυρολόγος του ιβηρικού ποδοσφαίρου έχοντας κοουτσάρει 27 συλλόγους οδήγησε την Γρανάδα έπειτα από 35 χρόνια στα "μεγάλα σαλόνια".

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία στα μέσα της δεκαετίας του '80.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας, ενώ έχει εργαστεί και στην Πορτογαλία.

Συνολικά έχει περάσει σε διάστημα 28 ετών από 27 ομάδες στην καριέρα του, ενώ σε επίπεδο Primera Division έχει θητεύσει μόλις δύο φορές.

Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1994-95 στον πάγκο της Λογκρονιές, ενώ πριν από ενάμιση χρόνο κάθισε στον πάγκο της Γρανάδα έχοντας σε 19 ματς 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες. Φέτος η χρονιά τον βρήκε στη Ράθινγκ Σανταντέρ από την οποία απολύθηκε το Δεκέμβριο.

Ο 57χρονος τεχνικός, ο οποίος σημειωτέον δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικό ποδόσφαιρο θεωρείται θιασώτης της τακτικής θυσιάζοντας το θέαμα.

"Εχω κακοποιηθεί από πολύ κόσμο στο ποδόσφαιρο. Πάντα μάθαινα και εξελισσόμουν. Επισκέφτηκα μεγάλες ομάδες όπως ο Αγιαξ, η Ρεάλ του Καπέλο, η Μίλαν του Σάκι ή η Γιουβέντους του Λίπι.

Πάντα προσπάθησα να κάνω βήματα μπροστά. Η τακτική είναι ατελείωτη και ταξίδεψα για να μάθω, να συγκρίνω, να μελετήσω. Οποιος θέλει θέαμα, ας πάει στις ταυρομαχίες" είχε αναφέρει μεταξύ άλλων δείχνοντας σαφή προτίμηση στο αμυντικό ποδόσφαιρο.

Ο Φαμπριθιάνο Γκονζάλες Πενέλας, όπως είναι το πλήρες όνομα του, δηλώνει πιστός στο αγαπημένο του 4-2-3-1.

Εκρηκτικός χαρακτήρας βγαίνει από τα ρούχα του όταν αισθάνεται πως αδικείται από την διαιτησία. Έτσι δεν ήταν λίγες οι φορές που αποβλήθηκε.

Στις 22 Μαρτίου 2010 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γρανάδα καταφέρνοντας να την οδηγήσει από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία.

Ένας...King στον πάγκο του Παναθηναϊκού

Τα καλύτερα ήρθαν την αμέσως επόμενη σεζόν όπου επανέφερε τον σύλλογο στην Primera Division έπειτα από 35 χρόνια.

Η Γρανάδα τερμάτισε στην 5η θέση στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ απέκλεισε Θέλτα και Έλτσε επικυρώνοντας το εισιτήριο για τα "μεγάλα σαλόνια".

Απέναντι στην τελευταία διαμαρτυρήθηκε έντονα για μία απόφαση του επόπτη με συνέπεια να επιτεθεί στον βοηθό διαιτητή και να τιμωρηθεί με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών.

Η καριέρα του στην ομάδα της Ανδαλουσίας τερματίστηκε στις 22 Ιανουαρίου 2012.

Τελευταία ομάδα στην καριέρα του πριν τον Παναθηναϊκό ήταν η Ράθινγκ Σανταντέρ την οποία ανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο. Τον περασμένο Δεκέμβριο έλυσε τη συνεργασία του δηλώνοντας μετανιωμένος για την επιλογή του...

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ